"Искаме актуализацията на здравния и на държавния бюджет да влезе

...
"Искаме актуализацията на здравния и на държавния бюджет да влезе
Коментари Харесай

БСП иска актуализация на здравния бюджет

"Искаме актуализацията на здравния и на държавния бюджет да влезе незабавно в Народното събрание ", сподели Нинова. Тя уточни, че на съвещанието на Изпълнителното бюро са обсъждали и ще предложат на Парламентарната група да не поддържа оставка на шефа на НЗОК Камен Плочев, в случай че се стигне до гласуването й в пленарна зала. Според социалистите няма екипност в ръководството на здравната система, едната ръка не знае какво прави другата, само че това си било тяхна работа.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изиска в петък проф. Камен Плочев да бъде освободен от поста началник на НЗОК. Като причина беше посочено, че Плочев работил зад тила на държавното управление, като с писмо, адресирано непосредствено до депутатите, изискал актуализация на бюджета на здравната каса поради над 271 млн. лева отговорности към задгранични здравни каси.
От НЗОК дадоха отговор, че Ананиев няма пълномощия да желае оставката на шефа на касата, а по-късно и министър председателят Бойко Борисов изиска освобождението на Плочев от поста. Самият Камен Плочев разгласи, че няма желание да подаде оставка.

"Ако се желае оставката на проф. Камен Плочев, тъй като желае актуализация на бюджета през февруари, то от дълго време министър председателят трябваше да подаде своята ", разяснява през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия.

"Г-н Плочев е направил нещо законно. Иска от Народното събрание актуализация на бюджета. Обвиняват го за какво през февруари желае актуализация на бюджета. Ако на този човек му се желае оставката за това, че е изискал актуализация на бюджета през февруари, то министър-председателят от дълго време трябваше да си подаде оставката ", съобщи Нинова.

Тя разясни, че през януари министър-председателят е изхарчил почти същата сума, която желае проф. Плочев, само че нелегално.

"Значи единият законно желае актуализация на бюджета, тъй като е угрижен за здравето на хората, другият нелегално изхарчи същата сума за един месец през януари, с цел да потушава протести и да си купи успокоение. Виждате ли разликата? “, попита Нинова.

По думите ѝ когато един човек е решил, че "държавата му е бащиния ", може да си прави каквото си желае. Тя обърна внимание, че през ръководството си ГЕРБ е сменила 10 министри на опазването на здравето и уточни, че сами си сменят шефовете на здравната каса.

"Пълен безпорядък е, а хората не могат да се лекуват “, уточни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия изиска актуализацията на здравния и националния бюджет мигновено да влязат в Народното събрание и още веднъж удостовери, няма да поддържат оставката на проф. Плочев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР