Искам убиецът на Юлия да застане очи в очи с

...
Искам убиецът на Юлия да застане очи в очи с
Коментари Харесай

Бившият съпруг на прегазената Юлия: Искам убиецът й да каже на дъщеря ни защо майка й е мъртва

 " Искам килърът на Юлия да застане очи в очи с щерка ни и да и каже, за какво майка й е мъртва?! “ Така някогашният брачен партньор на 34-годишната Юлия, която бе прегазена на пътя Созопол-Приморско, прикани всеки, който има информация да се свърже с него или с полицията.

В края на предходната седмица младата жена умря, откакто бе блъсната от два автомобила в границите на няколко минути. Шофьорът, който пръв я блъснал, още се търси. Няма очевидци на случилото се, с изключение на описа на таксиметров водач, който е оставил на мястото на случая, само че потеглил, както  и показанията на втория водач, който блъснал дамата малко преди да издъхне.

Юлия Ангелова е умряла след голям брой контузии. Тя е майка на 9-годишно момиче. Цветелин Цеков е татко на детето и неин бивш брачен партньор. Той е служител на реда и счита да търси истината до дъно за гибелта на майката на детето му. 

Ето цялото изявление на Нова тв с Цветелин Цеков:

-Как разбрахте какво се  е случило?

-На 26.07 сутринта ми се обади брат й, доста рано сутринта, в 6.40 часа, и ми сподели, че сестра му е умряла. Обадили му се от Созопол и помоли и аз да ревизира. Той ми се обади на мене, тъй като знае, че съм служител на реда. Казаха ми, че е блъсната от един автомобил, през нея след това минал втори автомобил. И тя умряла. Когато ми обясниха къде и по какъв начин е станал случаят, аз бях много учуден. Тя не е човек, който ще тръгне пешком през нощта. Това не е в неин жанр. Изобщо не би си го помислила.

-Тоест не мислите, че това, което се изписа по случая, е правилно?

-Абсолютно. Това, което се написа, са нелепости. Това, че тя имала единствено 20 лв. в нея. Това не е правилно. Аз персонално съм прегледал нейното портмоне и тя имаше много повече. За мен казусът не е в парите. Слизането от таксито, за мен има друга причина. Това е мое мнение. Там, където се е случило, е един прав сектор. Може би към 1 км. На този прав сектор, тя беше към 1.84-1.85 метра-висока жена. С бяла рокля е била вечерта. Аз бях с татко й и с брат й да приберем нещата й и минахме през мястото. Аз персонално си направих труда да засека. Значи времето за реакция, нейното, е било 30-40 секунди. Шофьорът, който я е блъснал, е имал същото време за реакция. После какво се е случило, не знам. Знам, че вторият човек, който я удря, е бил трети автомобил в една колона. Двата автомобила вършат маневра, той се заглежда в тях и сега, в който си обръща погледа, я вижда. Не може обаче да направи нищо.

-Първият автомобил не  е открит?

-Да, не е открит. Човекът, който я блъска втория път, стопира. Обажда се на телефон 112, което му прави чест. И оповестява за случилото се.

- А първият бяга от местопроизшествието?

-Да. Дори не се знае какъв е автомобилът. Имало ли е други хора в него? Защо никой не се е обадил? Защо не са спрели? Защо не са погледнали тази жена дали е жива? Аз не мога да обясня. Нямам думи да обясня, по какъв начин се сервира такава вест на 9-годишно дете. Какви сили би трябвало да има човек да го направи това?

-Дъщеря ви не е била с нея на морето?

-По принцип проектите им бяха те да отидат двете. Не знам за какво, в действителност нямам визия. Дъщеря ми беше при мен, аз я взех във вторник. И тя сподели: " Тате, няма да заедно съм с мама. Сега не ми се върви, ще остана при вас. “

-Как и съобщихте? Как се споделя такава вест на 9-годишно дете?

-Ами, би трябвало да ви кажа, че 24 часа може би съм мислил по какъв начин да й го поднеса. Как да й кажа, че майка й я няма? Че е отнесена от автомобил? Много ми беше тежко. Да погледнеш в нейните очи и да й кажеш, че е станал случай. Да й кажеш, че майка й не е в болница и тя да не те разбере. След това да обясниш: " Тя умря. “И да видиш реакцията на детето си. Не знам дали бих могъл да го опиша…

-Седмица по-късно, без диря от водача?

-Не мога да си показва този човек с каква съвест спи? Има ли семейство? Жена, деца? Той може ли да си показа, по какъв начин би го поднесъл той на детето си? Защо не се обади? Защо не спря? Защо не й оказа помощ? Ами в случай че е била жива? Защо не е спрял? А, в този момент за какво не се покаже? Защо не си понесе отговорността? Защо не каже: " Да, случи се. Сгреших. Сбърках. “ Никой няма да го обеси за тази работа. А сега какво? Днес й беше погребението. Дъщеря ми държеше да участва. И пристигна. Как се успокоява едно дете на 9 години? Тя оня ден ми сподели: " Тате, ще те помоля нещо. Когато бъде заловен, ще ме заведеш ли при него? Искам да го запитвам, какво направи с мама? И за какво?

-Дори да е било ненадейно и да не е могъл да реагира?

-Няма никакво значение. Всеки естествен човек ще спре, ще се обади. Пак ви споделям, дамата е 1.84 м. висока, с бяла рокля. Не е допустимо да не е видял. Аз съм водач с всички категории. Убеден съм, че е имало метод да го избегне. Убеден съм! Дори и нещо друго да се е случило…Защо не е оказал помощ? Кой е той? Защо се крие? Това желая да схвана. Някак си не ми е доста мъжка постъпка да направиш нещо такова. Да не спреш. И най-после да се скриеш.

- Ако е мъж?

- Ако е мъж, да. Аз допускам, че е мъж. Жените са с малко друга душeвност и най-малко биха спрели.

-Дали има вид да не е усетил удар?

- Няма подобен вид. Тя е висока. Една стройна, огромна красива жена. Няма по какъв начин да не я видиш. Още повече, че там е една права линия. Да предположим, че  еупотребил алкохол, опиати. Дори и по този начин да е. Ама, ти погубваш нечий човешки живот. Оставяш едно дете без майка си. Защо? От боязън. Аз по този начин го разбирам. Не го беше страх да остави едно дете без  майка. Ама в този момент го е боязън да се покаже. Поеми си отговорността!

-Шофьорът на таксито, той ли е споделил, че тя няма опция да си заплати? Звучи необикновено, да я остави на подобен сектор?

- Именно. Това, което четох и аз. Казал бил, че тя имала 20 лв. и когато апаратът стигне до тая сума, би трябвало да спре. Това не го имам вяра. Познавам я. Не съм бил там, споделям това, което мисля. После да я свалиш в средата на нищото. Той споделя също, че тя се е държала нападателно. Дори и по този начин да е. Този човек си смени версията 5 пъти.

-Ако се потвърди истината, ще търсите ли отговорност на всички, които са виновни за гибелта на брачната половинка Ви?

-Разбира се. Беше ми някогашна брачна половинка, само че ние с нея бяхме другари. Нищо, че сме разведени от 2011 година. Когато отидохме ние, колата и беше паркирана в къмпинга. Дрехите й в една каравана бяха. Сама е била. Ходила е на плаж. Нищо извънредно за нея. Тя обичаше морето, обичаше да плува. Дъщеря ми просто не пожела да отиде с нея. И тя отиде сама. Това е …Просто, желая този човек да се покаже! Ако гледа, и вижда всичко това, което го говорим…Нека да излезе! Нека да каже! Да каже какво се е случило, тъй като в случай че го изправя него против щерка ми…Би ли могъл да й изясни какво става? Дали ще откри тези сили? Без да и е баща…Не е почтено!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР