"Искам тежко наказание за виновните. Макар, че каквото и да

...
"Искам тежко наказание за виновните. Макар, че каквото и да
Коментари Харесай

Майка, загубила син и двама зетя под рухналия Вероника: Искам голямо наказание!

"Искам тежко наказване за отговорните. Макар, че каквото и да е наказването отново няма да ми върне околните. Разчитам на правдивост ". Това сподели преди правосъдния развой във Варна през днешния ден Златка Йосифова, майката, изгубила наследник и двама зетя под тоновете бетон на рухналия хотел "Вероника " във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .
"Не ми оказва помощ това, че ще ни дадат обезщетение. Пари не съм желала. Само детето ми да беше живо. Аз не съм му видяла лицето. Обади ми се в оня ден в три часа. Казах му: "Йоска, сестра ти е доста болна. Има анемия ". Той сподели: "Майко, вземи я, докарай я във Варна, ще я излекуваме ". 
В 18.30 огромната ми щерка се обади, че хотела се е срутил. Даже не повярвах. Нищо не знам в детайли. Аз бях в суматоха. Съпруга ми беше до последно там, до момента в който ги вадят. Той се обади, сподели: "Златке, не се притеснявай. Намериха ги живи. Дават им вода и самун ". Излъга ме. Мина се половин час и разбрах, че са умрели.
Синът ми, Йосиф Стефанов, беше на 34 години, остави шест деца, единият ми шурей, Манол Райчев на 24 години, а другият, Борислав, на 40 години. Шест деца от сина ми, три деца от щерка ми, три деца от сестра ми - всичките 12 ги виждам аз. Работя на надник в тухларната. Много мъчно ми е. Тези деца би трябвало да учат. Трябва да имат улеснение. ", описа през сълзи съкрушената жена.
"Това ще е тежко дело ", сподели през днешния ден юриста на Златка Милен Янков. Ето какво още съобщи той:

"Не обичам да разясня, когато тече правосъдно разследване, тъй като това не е редно. Предстоят разпити на очевидци и на движимости лица. След това евентуално подсъдимите в случай че желаят ще подават пояснения, евентуално ще се събират нови доказателства, в случай че има нужда от това. Като напредне правосъдното разследване, тогава ще можем да градим някакви заключения, на тоя стадий е рано.

Има предявени цивилен искове против подсъдимите за по 150 000 лева Моята подзащитна, госпожа Йосифова, и нейния брачен партньор са предявили искове за неимуществени вреди в този размер. Предстои съда да реши до каква степен претенциите им са обосновани и дали ще ги почете в цялостен размер. 
Определено се обрисува като тежко дело това поради многото подсъдими, второ, поради всички закононарушения, в които са упрекнати тези хора. Това са сложни от фактическа и правна позиция каузи. 
Аз се развам, когато Варненският областен съд демонстрира прагматичност и се пробва бързо и ефикасно да завърши този развой. Ние ще пледираме по-високи присъди. 
Няма да не помни в никакъв случай случай за пожара във влака, при който починаха 8 индивида, и в последна сметка подсъдимите бяха погалени със снизходителни санкции. Като цяло правосъдната процедура към този миг е такава. 
Обвинението е за причиняване гибел по несъобразителност, така наречен професионална несъобразителност и е квалифицирано като причиняване на гибел при изискванията на без значение съпричиняване от всеки един от подсъдимите. По изказване на прокуратурата вследствие на позволени нарушавания на правила, свързани със строителство, планиране и сигурност при строителни работи, всеки от  тях е съдействал за този драматичен резултат. ", сподели Милен Янков. 
Припомняме, че наказателното дело през днешния ден е против 7 души, упрекнати в причиняване на гибел по несъобразителност на 4 служащи, взели участие в разрушаването на хотел "Вероника " в курорта "Слънчев ден " край Варна.
Инцидентът стана на 8 април 2015 година, когато 11-етажният хотел "Вероника " се срути върху четирима служащи, които починаха на място. След 2-годишно следствие, тази година Окръжна прокуратура-Варна внесе обвиняването в Окръжен съд - Варна.

В няколко следващи съвещания ще бъдат изслушани 43 очевидци и 12 движимости лица.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР