Искам силно да ви благодаря, защото вашите маски първи ги

...
Искам силно да ви благодаря, защото вашите маски първи ги
Коментари Харесай

Премиерът: Искам силно да ви благодаря, защото вашите маски първи ги одобриха в Европа!

„ Искам мощно да ви благодаря, тъй като вашите маски първи ги утвърдиха в Европа! Фирмата ви беше посочена от Бундесвера, тъй като вършиме качествени артикули. Ето по тази причина преструктурираме стопанската система, с цел да може хората да получават заплати и да хранят фамилиите си “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред екипа на хасковската компания „ Венера жанр “, която има 24-годишен опит в производството на дамски трикотаж, а от един месец шие защитни маски от най-голям клас. 

„ Благодарим ви за контактите, които направихте с европейските водачи и особено с канцлера на Германия Ангела Меркел. Оценили са продукта ни и получихме поръчка от Германия “,  обърна се към премиера Борисов притежателят на предприятието Въчко Парасков. Още на втория ден след въвеждането на изключителното състояние у нас по отношение на ковид хасковската компания доближава потенциал от 4000 маски на ден като те се оферират на налична цена.

„ Персоналът е извънредно стимулиран, тъй като вършим първокласен артикул. Маската е с висока степен на отбрана, многократна е, пере се, не се трансформира, резервира своята функционалност и визия. Пуснахме и детска серия “, уточни Парасков.

„ До края на април България ще кандидатства още веднъж за чакалнята на Еврозоната “, съобщи министър председателят Борисов пред медии в Хасково. Той посочи, че рецесията вследствие на COVID-19 е страховита, само че Европейската централна банка отпуска трилиони за възобновяване на страните от Чакалнята и Еврозоната. „ Тази рецесия ни сподели, че страните, които не са в Чакалнята и Еврозоната, ще теглят задължения и то с големи лихви “, добави министър председателят. Министър-председателят Бойко Борисов означи също, че сега България е финансово и стопански постоянна като държавното управление интензивно мисли за възобновяване на последствията, породени от ковид.

Премиерът Борисов акцентира, че държавното управление продължава да работи за оказване на помощ на българските жители в сегашния сложен интервал. Той уточни, че през днешния ден бяха обезпечени близо 3 милиона лв. в поддръжка на артистите, артистите и други представители на креативните специалности. А идната стъпка е да се откри вярната мярка за отпущането на помощ в размер на няколко десетки милиона лв. за самотни майки и за хора, които нямат приходи.

По отношение на ограниченията, въведени у нас против разпространяването на COVID-19, Борисов уточни, че България е сравнявана с страни като Германия и Сингапур. Премиерът напомни, че на днешното съвещание на държавното управление е взето решение за доставката на още 30 000 PCR теста, за защитно облекло и защитни средства. Държавата подхваща дейности също за обновяване на Института по микробиология, който преди 20 година е прекъснал активността си. „ Днес събирах доцент Маринов, Кантарджиев, Мутафчийски, с цел да възстановим Института и да имаме подготвеност ние да си вършим в следствие тестванията “, сподели още министър председателят.

В отговор на журналистически въпроси за казаното от президента Румен Радев през вчерашния ден във връзка с изключителното състояние и ограниченията против ковид, министър председателят Борисов съобщи: „ Дори да кажеш, че България не е подготвена за рецесията, е вероломно нахлуване. Не е протегната ръка “.

Министър-председателят бе безапелационен, че държавното управление ще продължи да работи за запазване здравето на българите и за възобновяване на стопанската система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР