Искам по-лека присъда, 89 месеца в затвора са много! Обжалвам

...
Искам по-лека присъда, 89 месеца в затвора са много! Обжалвам
Коментари Харесай

Неочакван развой: Помагачът на невръстния убиец Нурсен от Кърджали издъхна от рак в Холандия

Искам по-лека присъда, 89 месеца в пандиза са доста! Обжалвам пред Върховния касационен съд. Това е решението на 19-годишния кърджалиец Нурсен Христов, откакто Апелативният съд в Пловдив удостовери присъдата на Окръжния съд в Кърджали. Магистратите осъдиха Нурсен Христов, който умъртви 30-годишния Махмуд във войната сред две семейства, на отнемане от независимост за 7 години и 5 месеца. В момента Нурсен е в пандиза в град Враца, написа 24rodopi.com.

Четири часа бяха нужни на състав на съда в Кърджали, с цел да даде присъда, близка до оптималния размер за ликвидиране, осъществено от малолетен. Нурсен изиска кратко правосъдно произвеждане. Той призна напълно обстоятелствата и събитията в обвинителния акт и по този метод редуцира с 1/3 присъдата си, разяснява тогава юрист Георги Белев. За закононарушението младежът можеше да получи оптимално 12 години затвор или 8 лета зад решетките след редукцията.

Нурсен Христов простреля с преправен газов револвер 30-годишния Махмуд Х. в региона на пазара в Кърджали на 8 февруари 2016 година 17-годишният тогава възпитаник възпроизвел три изстрела, единият от който бил съдбовен за Махмуд.

Според прокуратурата, Нурсен е работил в съучастничество като причинител с Шукри М., последният настоящ като подстрекател и помощник, по метод и със средство, рискови за живота на мнозина. Нурсен Х. е разполагал с два модифицирани в бойни сигнално – газови револвери и муниции за тях, които е получил от роднината си Шукри М., прочут с прякора Кочана. Последният пък се лекуваше от рак в болница в Холандия. Часове преди началото на делото обаче, стана ясно, че 37-годишният Шукри М. е умрял в лечебното заведение в Холандия.

Причина за убийството е спор сред две семейства поради заживяването на млада жена от единия жанр с млад мъж от другия жанр.

„ Уплаших се, че аз и майка ми ще пострадаме. Тези хора са неприятни, могат да ни възпламенят къщата. Знаех, че револверът е газов и няма да го убия. Исках да го уплаша, единствено да падне. Избягах след това от боязън, а не тъй като желаех да се скрия”, това е декларирал пред проверяващите Нурсен.

Той ще би трябвало да заплати кръвнина на роднините в размер на 125 000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР