Искам от играчите по-малко грешки, да са агресивни и да

...
Искам от играчите по-малко грешки, да са агресивни и да
Коментари Харесай

Саша Илич: Искам от играчите по-малко грешки, да са агресивни и да се забавляват

Искам от играчите по-малко неточности, да са нападателни и да се забавляват. Това съобщи старши треньорът на ЦСКА Саша Илич на днешната си конференция преди Вечното дерби с Левски в неделя, съобщи кореспондент на БГНЕС. Сблъсъкът сред „ червени “ и „ сини “ е на 18 септември от 16:45 часа на Националния стадион „ Васил Левски “.

„ Пред нас следва най-важният мач в българското състезание, дербито с Левски. То е характерен мач, защото в случай че някой футболист има опция с някакво ентусиазъм, от една обстановка може да донесе успеха. Но въпреки всичко даже да имаме такава обстановка, този футболист не може да го направи, в случай че целият тим не играе тактически добре. Все още не знам дали някой от новите футболисти ще стартира като титуляр. И като състезател са ме учили, че моментната форма, резултатите не оказват никакво въздействие върху едно дерби. Левски е един доста добър тим, който е воден от един от най-хубавите български треньори. Ние също имаме своите мощни страни и считам, че този тим, който направи по-малко неточности, ще завоюва мача “, стартира той.

Илич загатна, че едно от новите попълнения на „ армейците “ – Жираир Шагоян, ще бъде употребен в срещата в неделя. „ Асен Дончев е контузен и няма да бъде включен в групата за дуела, Енес Махмутович възобнови през днешния ден тренировки и ще бъде на линия за срещата – от тримата нови футболисти, двама са подготвени за игра, мисля, че Шагоян ще използваме за мача, като това е една от аргументите да съм ухилен и благополучен. Виждам, че Левски вкарват доста голове и почтено казано не виждам да имат проблеми в завършващата фаза. От друга страна, каквото и да си приказваме, то няма значение, тъй като става въпрос за по-специален дуел. Разполагам с един тим, който към този момент е изиграл много дербита и значими мачове. Ще желая единствено от тях да сведат грешките до най-малко, да бъдат нападателни и да се забавляват в най-големия мач в българското състезание “.

Сръбският експерт се върна и към финала за Купата на България, в който Левски победи след триумф с 1:0, и разяснява наличието на притежателя Гриша Ганчев на подготовка на тима преди дербито. „ Този мач ми сподели, че една самостоятелна неточност може да ни коства мача. Ако си задоволително съсредоточен, не би трябвало да правиш неточности. Мачът ще бъде на цялостни трибуни, с доста добра атмосфера, което може да бъде нож с две остриета. Ние обаче разполагаме с футболисти, които са задоволително опитни и не би трябвало тези неща да им въздействат. Гриша Ганчев може единствено да стимулира играчите – що се касае до темпото на мача, желаеме да диктуваме играта за по-дълъг интервал и точно върху това подчертаваме в тренировките. Футболистите нямат потребност от спомагателна работа върху мотивацията и душeвността, тъй като всички знаят какво може да им донесе този мач. Ще желая от футболистите да играят мъдро, да не се въздействат от атмосферата и да бъдат съсредоточени. Наистина може да бъде преднина за тях (наличието на повече български футболисти), тъй като те знаят какво значи този мач. Родени са тук, осведомени са с това какво следва повече от чужденците. Дори и с повече чужденци при нас, имам вяра на моите футболисти, тъй като те имат 7-8 дербита зад тила си “.

„ Чак да търсят реванш, не обичам този израз – да, имат предпочитание да се поправят за резултата от Купата, би трябвало да го покажат на терена в неделя. Една победа в дербито може да донесе доста, изключително в психически проект. Аз чудесно знам това, защото имам задоволително дербита като футболист, знам, че с едно дерби от време на време може даже да спасиш сезона. Все отново, дано не забравяме, че сме в едно състезание, от което е минало единствено 1/3, това е единствено един мач от целия шампионат. За следващ път споделям, че почитателите за нас са задоволително значими. Ние се опитваме с игра, победи и показване да върнем последователите на трибуните, с тяхната поддръжка сме доста по-силни. Имам минимални съмнения върху стартовия състав. Шагоян има документални проблеми, само че, да, тренира всеки ден “, приключи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР