Искам на първо място да изразя личното си уважение към

...
Искам на първо място да изразя личното си уважение към
Коментари Харесай

Президентът към Денков: Не е целесъобразно да ви връча мандата, но Конституцията ме задължава

Искам преди всичко да изразя персоналното си почитание към Вас, господин Денков. Като президент съм директно зает с  националната сигурност и предназначен да защищавам българската държавност. Точно поради това считам, че не е оправдано да Ви връча мандат в случай и след изтеклите записи, и след обществените самопризнания. Наклеветяваенто и плануваната чистка в службите и българската администрация. Но аз съм предназначен да защищавам Конституция и по нейната мощ аз съм задължен да връча този мандат. Призовавам ви да преосмислите напълно целесъобразността от осъществяването на този мандат, който съгласно мен към този момент е дискиридитиран. 

Това съобщи президентът Румен Радев при връчването на мандата на проф. Николай Денков, който е претендентът за министър председател на ПП-ДБ.



Благодаря, господин президент. Познаваме се от години и познавате моите цели. В момента България има потребност от устойчиво провителство, с цел да придвижи напред европейския път на България. Важни са и вътрешните решения - пенсиите, заплатите, пътищата. Затова е значимо Народното събрание да продължи постоянната си работа и да взема своите решения, разяснява проф. Денков. 



Затова през идващите дни ще приказваме с другите парламентарни сили, с цел да намерим съидейници в реализирането на нашата управническа стратегия. Надявам се идната седмица да имаме постоянно излъчено и устойчиво провителство. Знам, че ;задачата е сложна, само че не е невъзможна, разяснява той.

Аз не знам дали осъзнавате риска и отговорността, които поемате, отвърна му Радев.

Знам, само че в никакъв случай не съм се плашил от компликациите, уточни Денков. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР