Искам много ясно да заявя, че меморандумът беше необвързващ документ

...
Искам много ясно да заявя, че меморандумът беше необвързващ документ
Коментари Харесай

Директорът на Джемкорп: Имахме интерес към Софийската топлофикация, не знам за какъв завод за батерии става въпрос

" Искам доста ясно да заявя, че меморандумът беше необвързващ документ и той е преустановен със мощ още от 23 юли тази година, когато получихме писмо от министъра на енергетиката с искане този меморандум да бъде преустановен. Заявихме, че нямаме искания към страната ", съобщи пред bTV изпълнителният шеф на " Джемкорп " Атанас Бостанджиев. 

" Всяка една от страните на този документ има едностранното право, с документално заявление към двете други страни, да приключи този контракт.Затова и няма подписан документ, задоволително е една от страните да разгласи, че едностранно го приключва. От наша страна също е пресечен ", добави той.

" Единствената причина да има в меморандума уговорка за арбитраж е конфиденциалността. Тоест, ние бихме съдили страната в случай че изтече информация, а не в случай че държавното управление се откаже от този меморандум. Понеже такава информация не е изтекла няма никакви учредения да се приказва за активиране на тази уговорка ", сподели още Бостанджиев.

" Ще внеса още едно писмо през днешния ден, тъй че публично да заявим, че този контракт е завършил, както и че нямаме искания към държавното управление или българската страна ", увери той и съобщи, че в " Джемкорп " към този момент няма " нито една копейка " съветски пари, както и, че съветското присъединяване е било за съответен план за избран период.

" Нашите ползи бяха към Софийската топлофикация. Не зная за какъв цех за акумулатори става въпрос. Това бяха спекулации ", сподели той в умозаключение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР