Искам хората да си ме представят като стойностен човек. Така

...
Искам хората да си ме представят като стойностен човек. Така
Коментари Харесай

Съпругата на Емил Шарков: Минах през пълна агония

„ Искам хората да си ме показват като стойностен човек. Така се стекоха събитията в моя живот, че последните 5 години съм брачна половинка на един воин ”. Това сподели Милена Шаркова пред NOVA. През 2014 година мъжът ѝ Емил Шарков беше погубен по време на спецакция в Лясковец. Полицаят почина до момента в който пази сътрудниците си от изстрелите на психичноболен мъж. Убиецът получи доживотна присъда, без право на подмяна.

5 години след гибелта на брачна половинка ѝ тя споделя, че е предходна през положения на цялостна мъка и катарзис. Успява да се върне към живота чак на третата година. Тя се развива професионално в областта на маркетинга и поддържа щерка си, която към този момент е студент. „ Все още ми се стяга гласът, когато заприказва за Емо. Много хора са минали през това – значимото е да продължат ”, споделя Милена.

Няколко месеца след гибелта на брачна половинка си, тя учредява Фондация „ Емил Шарков ”, с цел да резервира жива паметта му. Започва да оказва помощ на фамилии на починали и инвалидизирани чиновници от Министерство на вътрешните работи. Учредява общественост наречена „ Деца на татковци герои ”. „ За мен е доста скъпо всички тези деца, които споделят обща орис, да поддържат връзка по сред си и да си дават морална и прочувствена поддръжка. Особено при новите случаи, когато някой е изгубил татко си, е доста скъпо да видят, че има някой различен, който, споделяйки тяхната орис, се е справил.

По думите на Милена, задачата на фондацията е да демонстрира на всички деца и майки, изгубили свойте татковци и съпрузи, че би трябвало да се оправят и че не са „ жертви на ориста ”. „ Много е комфортно в една такава обстановка да се почувстваш в ролята на жертва. Трябва да се отърсиш и да продължиш напред. Най-силното ми ентусиазъм е Емо като персона, тъй като той беше човек от рядка порода – беше целият добрина и се опитваше да откри във всеки един човек положителното ”, споделя тя.

Добавя, че не упреква никого. Тя добави обаче, че правната система в България не е поискала да задълбае в тази ситуация. „ Потуши се всичко. Забравиха се делата и тези, посочени за отговорни, към този момент са си на управителни постове, което е най-жалко и демотивиращо за всички чиновници на това отделение ”, споделя тя.

Милена споделя, че още веднъж е намерила любовта. „ Имам до мен доста стойностен човек, който се грижи за мен, за детето ми и ме цени като човек и като жена ”, споделя брачната половинка на починалия воин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР