Искам да знам коя е тази банка, в която има

...
Искам да знам коя е тази банка, в която има
Коментари Харесай

Коя е банката, в която имам 598 млн. евро, пита Банев

Искам да знам коя е тази банка, в която има 598 милиона евро , запита Банев и добави, че в случай че през годините са си управлявали добре портфейла, трябвало да имат не един, а три милиарда.

Той запита българската общност дали би поискалата оставките на основния прокурор Сотир Цацаров и зам.-главния прокурор Иван Гешев, в случай че не се открият един милиард лв. по всички сметки на фамилията. " Не може да се изцепиш пред цялото общество и да кажеш, че Николай Банев има по швейцарска сметка един милиард лев а ", недоволства Банев. Той съобщи, че няма нито един цент по швейцарски сметки.

" Времето в България е предизборно и има потребност от отклонение на публичното мнение , с цел да се покаже, че новият орган спецсъда нещо прави ", изясни и Евгения Банева в правосъдната зала, откакто стана ясно решението на съда, че тя и брачният партньор й остават за непрекъснато в ареста.

Баневи желаеха да дадат брифинг пред медиите.

 Баневи остават в ареста
Баневи остават в ареста

Решението на Спецапелативния съд е дефинитивно

Никола Банев дефинира спецпрокуратурата и спецсъдът като бутафорни.

Банев напомни думите си от времето, когато ГЕРБ пристигнали на власт, че на власт идват една тайфа разбойници и нищо от това, което е споделил, не е било опровергано.

" Нямам персонален спор с ГЕРБ ", отсече Банев и добави, че неговият персонален спор е законността. Банев отхвърли някоя политическа партия да е желала каквото и да било от него.

Банев удостовери, че брачната половинка му не е имала управителни функционалности в приватизираните сдружения и не е посочена като такава във всички доказателства по делото.

Огромната част от очевидците по делото са работили в системата на " АКБ ФОРЕС ", посочи Банев и напомни, че те самите, по тяхно предпочитание, са се подписвали на документите и трудовите контракти.

 Банев: Съдебният развой против нас е като селска вечеринка
Банев: Съдебният развой против нас е като селска вечеринка

Николай Банев се смее на обвиняванията на прокуратурата

" Свидетелите са пресирани от прокуратурата и от целия този неповторим театър, с цел да дадат показания ", упрекна Николай Банев.

Банева е била " външният министър ", когато са подготвили трите плана за " Полимери ", включи се още веднъж Банев. По думите му " Полимери " би могло да бъде най-хубавото дружество освен в района, а в света, в случай че са им били отпуснати средства от Българската банка за развиване (ББР), с които да се подкрепи активността на плана.

Банев уточни, че неведнъж е уведомявал премиера Бойко Борисов, по време на първото и второто държавно управление, за проблемите в " Полимери " и " с други по-едри цифри, с цел да може да ги вижда от далечко ". По думите му през всичките години се е водила неповторима война от страна на страната по отношение на приватизираното сдружение.

 Банев не прочел нищо ново в новия том, импортиран от обвиняването
Банев не прочел нищо ново в новия том, импортиран от обвиняването

Крадецът вика - дръжте крадеца

Банева призна, че не е сюрпризирана от решението на съда. Тя няма никакво пояснение за повдигнатите и обвинявания. Банева акцентира, че тя е била никоя в приватизираните сдружения, а е била единствено изпълнителен шеф на туристическата компания " АКБ ФОРЕС ". Тя е безапелационна, че не може да разяснява приватизации, а може да разяснява постприватизации.

Според нея не е обикновено едно дружество с капитал от 200 милиона лв. да бъде оповестено в неплатежоспособност със " единствено " 36 000 лв. отговорности.

Тя увери, че отсега нататък ще вземат участие в наказателното произвеждане и ще се опитат да се защитят от изискванията в следствения арест.

 Думички на Борисов от преди година задействали прокуратурата, твърди юристът на Баневи
Думички на Борисов от преди година задействали прокуратурата, твърди юристът на Баневи

Случаят " Баневи " приличал на този с Цветан Василев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР