Искам да ви уверя, че приносът на България към дейностите,

...
Искам да ви уверя, че приносът на България към дейностите,
Коментари Харесай

Генерал Петр Павел: Приносът на България към НАТО получава много висока оценка

Искам да ви уверя, че приносът на България към дейностите, задачите и интервенциите на НАТО получава доста висока оценка. Искам да изразя благодарността си за приноса, който България дава на НАТО за районната сигурност и сигурността в световен мащаб. Това сподели ръководителят на Военния комитет на НАТО военачалник Петр Павел откакто бе награден с почетен знак " Св. Георги " I степен за офицери на публична гала, която се състоя в постройката на Министерството на защитата.

Генерал Павел благодари за високата премия и добави, че това е премия и за целия Алианс. Той посочи, че повода за визитата в България е да получи повече детайлности за ситуацията за сигурността в района, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на Военния комитет на НАТО осведоми, че по време на срещата му със заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов и началника на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев са разискали актуалните закани, пред които са изправени страните от НАТО, както и методите да им се противодейства.

Петр Павел регистрира като позитивен знак напъните на България за увеличение на военния бюджет и повишение на вложенията в армията. " НАТО е толкоз мощна като организация, колкото са мощни съдружниците в нея ", съобщи военачалник Павел. Той означи достиженията на България за обезпечаване на стабилността в района, което страната ни реализира чрез съдействие с другите структури на страните от района. По думите му от интерес на НАТО и съдружниците е районът на Балканите да бъде постоянен. Затова НАТО отделя изключително внимание на сигурността в региона на Черно море. " НАТО ще продължи да поддържа България по същия метод, по който и България поддържа НАТО ", увери Петр Павел.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов регистрира, че с помощта на дейната роля на Военния комитет и военните командвания в НАТО са взети доста навременни решения, които към този момент се извършват и НАТО през днешния ден е още по-сигурен и ефикасен към провокациите и заканите. Той означи, че по време на срещата с военачалник Петр Павел са били разисквани заканите, свързани с нуклеарната стратегия на Северна Корея, битката с световния тероризъм, както и въпросите, касаещи киберсигурността и хибридната война. По думите на Запрянов България способства на първо място в битката против тероризма посредством присъединяване си в ръководените от НАТО интервенции. Освен това българският контингент взе участие и в задачи в Афганистан. Той означи, че НАТО подкрепя сигурността в района " посредством приспособеното предно наличие на Алианса в региона на Черно море ".

Генерал-лейтенант Андрей Боцев съобщи, че по време на срещата с военачалник Петр Павел са били разисквани тематики, касаещи България и НАТО по подготовката за срещата на върха през 2018 година Генерал-лейтенант Боцев е срещнал военачалник Павел и с работата по Плана за развиване на въоръжените сили " 2020 ", който се преглежда в синхрон с Програмата за развиване на бойните качества на въоръжените сили " 2020 ".

" Разпознах военачалник Павел с задачите и качествата в европейски подтекст, както и с задачите, които слагаме върху европейската вероятност за Западните Балкани ", добави генерал-лейтенант Боцев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР