Искам да ви поздравя за това как се справихте с

...
Искам да ви поздравя за това как се справихте с
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с италианския външен министър Луиджи Ди Майо


„ Искам да ви поздравя за това по какъв начин се справихте с рецесията, следихме от самото начало – доста добре. В началото ние имахме тежки загуби, доста съществени последствия, само че в този момент обстановката е овладяна и също започваме да се оправяме “.

Това съобщи министърът на външните работи и интернационалното съдействие на Италианската република Луиджи Ди Майо, който бе признат от премиера Бойко Борисов на среща в Министерския съвет.

„ Благодаря на вашите медици, които дружно с нашите работят и лекуват ковид с кръвна плазма и антитела. Заедно в този момент създаваме и тестваме лекарство, което във всички случаи оказва помощ и България има опция да го създава в големи количества “, обърна се министър-председателят Борисов към госта си.



Българският министър председател и италианският министър бяха безапелационни, че рецесията, подбудена от COVID-19, не е завършила и във фокуса на европейския дневен ред в този момент е превъзмогването на обществените и стопански последствия от пандемията.

Премиерът Борисов означи, че новият вирус нанесе тежки провали, само че българската текстилна промишленост съумя бързо да се реорганизира и да стартира да създава профилирано защитно облекло, маски, очила, шлемове.

По време на срещата бе очебийно, че извънредно уравновесен и добра основа за договарянията е препоръчаният от Европейска комисия План за възобновяване на Европа. Той включва два съставния елемент - Многогодишната финансова рамка (МФР) за интервала 2021-2027 и новият инструмент „ Следващо потомство Европейски Съюз “, основан от Европейска комисия за възобновяване след ковид.

„ В същото време Кохезионната и Общата селскостопанска политика, които са от основно значение за България, не престават да бъдат съответно адресирани в границите на новия бюджет на Европейски Съюз “, съобщи Борисов. Той подчертава, че България мощно поддържа устрема към привършване на договарянията по МФР и пакета за възобновяване още през този месец. „ Това е от значително значение за незабавното осъществяване на набелязаните ограничения в отговор на рецесията с ковид и за навременния старт на новите стратегии през идващия финансов интервал “, сподели още българският министър-председател.

Италианският министър съобщи пред премиера Борисов поддръжката на своята страна за присъединението на България към Шенгенската зона за свободно придвижване.

Борисов и Луиджи Ди Майо разискаха двустранните връзки, които се развиват динамично и ползотворно. Ярък знак за това са директните задгранични вложения от Италия в България, които в края на 2019 година са позитивни в размер на 2 687.9 млн. евро и по този индикатор страната се подрежда на четвърто място по задгранични вложения у нас след Холандия, Австрия и Германия. В последните години се регистрира също растеж на броя италианските жители, посетили България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР