Искам да стана евродепутат, защото искам да съграждам. Трябва да

...
Искам да стана евродепутат, защото искам да съграждам. Трябва да
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Колкото по-единна е Европа, толкова по-добре за хората

Искам да стана евродепутат, тъй като желая да съзиждам. Трябва да работим поради хората, колкото по-единна е Европа, толкоз по-добре за хората. Това съобщи в студиото на izbori.bg Николай Ненчев - самостоятелен претендент за евродепутат, повдигнат от Български земеделски народен съюз.

"Моето най-силно обръщение за тези избори е, че няма по какъв начин да работим поради самата Европа, би трябвало да работим поради хората. Колкото по-силна и единна е Европа, толкоз по-добре за европейските жители. След събитията от 10 ноември 1989 година минаха към този момент 30 години, а ние още не сме построили демократични правила. България има потребност от европейско законодателство и европейска ценностна система ", добави Ненчев.

"В тези избори има едно доста рисково течение - националпопулизмът. Много хора се подвеждат и дават своя избор за неща, които нямат покритие. ЕНП е мой образец и избор на полезности ", сподели Ненчев.

"Съжалявам, че не успяхме да се явим с една листа на изборите. Допуснахме доста неточности, имахме вътрешно-политически и организационни проблеми. Беше неточност разтурването на Реформаторския блок, евентуално ще бъде построен нов политически индивид в дясно-демократичното пространство незабавно след европейските избори ", разгласи той.

"Смисълът на ДАНС е да има предварителна защита, поздравявам самодейността на основния прокурор Сотир Цацаров, само че дано той да стартира първо със себе си. Проблемът е в тези институции и би трябвало да стартираме с тях ", съобщи Ненчев.

"Очаквам оправдателна присъда по процеса против мен, само че срамът остава. Не съм в едно русло с Десислава Иванчева и Евгения Банева. Процесът против мен е политически ", безапелационен бе Ненчев.

"Желая единна Европа, не Европа поради самата Европа, а Европа, поради хората ", приключи Ненчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР