Искам да спра презастрояването в столицата, ще продължа с ангажимента

...
Искам да спра презастрояването в столицата, ще продължа с ангажимента
Коментари Харесай

Фандъкова: Искам да спра презастрояването в столицата. Ще променя София в диалог с гражданите

Искам да спра презастрояването в столицата, ще продължа с уговорката си да променяме града в разговор с жителите. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на постоянно съвещание на Столичния общински съвет по отношение на митинга против презастрояването на столицата.

Според Фандъкова презастрояването е доста огромен проблем на София. „ Наистина ви приканвам, когато приказваме за този проблем да забравим популизма, тъй като съответните управнически решения изискват честност и да се изяснява на хората това, което е допустимо, “ означи Фандъкова.

„ Това беше ангажимент, работим за смяната по най-хубавия метод с включване на всички заинтригувани страни, с всички жители, с издаването на споделена визия, тъй като всичко това на следващия ден жителите би трябвало да го заплащат “, разясни тя, представена от „ Фокус ”.

Столичният кмет напомни, че с съвсем всички инициативни комитети има контакт и работи интензивно.

„ Имах среща и през вчерашния ден с жители в кв. „ Гоце Делчев “. Аз не съм човек на приказките, само че съм потвърдила, че съм човек на разговора и на действието и на реализма. Знам, че популизмът изкушава, знам, че е доста елементарно да кажа „ стопираме презастрояването “. Аз желая да спра презастрояването. Аз пребивавам в квартал, който е презастроен и изпитвам на гърба си цялото си стеснение от това. Но в случай че единствено това го кажем ние ще излъжем хората, ние би трябвало да кажем по какъв начин го вършим това “, сподели Фандъкова.

„ Тази работа изисква доста прецизиране, правни съвещания и експертни мнение, с цел да може да бъдем сигурни, че едно наше решение няма да влезе в съда. Аз ще продължа да извършвам моя ангажимент да променяме града с съответни решения, в разговор с жителите “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР