Искам да се знае категорично и ясно, че България не

...
Искам да се знае категорично и ясно, че България не
Коментари Харесай

Каракачанов: Това, че в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти на военните летища, е фалшива новина!

Искам да се знае изрично и ясно, че България не приема скрито мигранти и никакви самолети с бежанци не са се приземявали на територията на страната.   Това са обстоятелствата, декларира в своя позиция заместник министър-председателят по публичния ред и сигурността, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Красимир Каракачанов. Поводът са спекулациите от страна на избрани политици, популяризирани посредством уеб сайтове с неразбираем статут, че в България дори се карат мигранти надали не с военни самолети.

От 2016 година насам потокът на мигранти е намалял фрапантно и аз в качеството ми на заместител министър-председател по публичен ред и сигурност съм безапелационен, че България няма да допусне още веднъж рецесията от 2013-2016 година, продължава вицепремиерът.

Той е безапелационен:

Слуховете, че някакви тайни полети „ доставят “ незаконни мигранти в страната ни, кацайки скрито на военни летища са смехотворни. За да кацне аероплан на военно летище, би трябвало аз да разреша. А с цел да разреша, би трябвало да зная каква е задачата. Това важи и за военните, и за цивилните самолети. Ето за какво, когато се приказват и пишат сходни откровени неистини, дано най-малко техните създатели да се срещнат с обикновената фактология.

Още от 2013-та година в качеството ми на водач на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ застъпвам позициите, че България изрично няма да стане мигрантското гето на Европа. Днес, като отраслов вицепремиер по сигурността, го декларирам с цялата решителност на обстоятелствата.

Изисках публична статистика от Агенцията за бежанците какъв брой пребиваващи има сега в страната и какъв брой има настанени в центровете от 2015 година до в този момент. И цифрите са красноречиви:

Ако през януари 2015 година потенциалът на центровете е бил напълнен на 67%, през ноември 2016 година стига до 103%, то през 2017 година и до в този момент наклонността е на трайно намаляване – към месец юли 2018 година той е едвам 11%.

Хората, които са влезнали на територията на България през интервала 2015-2018 година, са главно от Афганистан, Ирак и Сирия.

От тези данни стават ясни няколко неща, с които искрено се спекулира и се употребяват страховете на хората от нова бежанска вълна, с цел да се извличат политически дивиденти (включително крайности, като това, че животните в Ямболско се избиват, с цел да се настаняват в постройките мигранти). Първото е, че оградата по границата има своя резултат и без значение от изказванията, че се прескача с „ пастирски скок “, тя работи! Второто е, че гранична полиция и армията извършват съзнателно своите отговорности. И третото е, че Патриотите във властта изпълнихме едно от главните си предизборни обещания – да се оправим с миграционния напън над страната ни.

Да, Европа, която ги канеше допреди половин година, през днешния ден се пробва да се отърве от мигрантите. Първо посредством квотния принцип на систематизиране, който не сработи, а в този момент посредством активиране на Дъблинското съглашение, само че и това няма да допуснем. От години приказваме, че центровете за настаняване от отворен вид нямат място в обитаемоте места, като пребиваващите там би трябвало оптимално бързо да бъдат депортирани назад. Това е единственият метод да запазим България.

Ето за какво аз, като заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, ще поддържа импортираното предходната седмица искане – писмо до Министерски съвет, от българския представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки и столичния общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера за закриването на тези центрове, където законодателно е допустимо, и ще изискам и безапелационната позиция на сътрудниците ми да не позволяваме двустранни съглашения или активиране на дъблинските регламенти в сегашния им тип, т.е. да не допуснем да одобряваме назад бежанци, приключва позицията на Красимир Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР