Искам да се съберем с военния и с финансовия министър

...
Искам да се съберем с военния и с финансовия министър
Коментари Харесай

Фрогоко: Премиерът Борисов пак захапа военното министерство и ВВС

Искам да се съберем с военния и с финансовия министър най-скоро, тъй като се оказва, че има доста огромен дисбаланс през годините в парите, които са отпускани за трите рода войски. Нещо повече – купени са 12 „ Кугър “-а, транспортни хеликоптери. Повтарям, транспортни. В редовност да летят през днешния ден са четири. Така са купувани – нито поддръжка, нито е считано какъв брой пари ще струват… Това споделя министър председателят Борисов, разяснявайки разноските в армията.

И не мога да си обясня, министър Радев, за какво са 12 транспортни хеликоптера! После, три „ Пантер “-и – отново хеликоптери и отново транспортни, и три „ Спартан “-а – самолети, само че също транспортни. Сиреч 98-99 процента… какъв брой, Радев, % от бюджета за техника на защита през годините отива за авиация? От 12 „ Кугър “-а, тъй като не се поддържат, скъпа е поддръжката, тъй като не е задоволително единствено да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави усещане, че не летят, тъй като те нямат функционалности. И трите „ Спартан “-а на 31 декември стопират да летят, а в този момент лети единствено един от тях. Това ми рапортува Каракачанов през днешния ден след направената от него инспекция, разяснява министър председателят.

Никой не можа да ми изясни от военните за какво единствено транспортни средства и единствено за авиацията е отишла такава голяма сума от бюджета на страната. Второ, откакто имаме 12 такива най-съвременни хеликоптери, от които осем са на земята и не летят, дали да не помислиш, Ананиев, да вземем от тях да предислоцираме два или три към опазването на здравето – да ги оборудваме и при произшествия, повреди и бедствия действително да правят някаква работа, тъй като те са на големи цени, а по този начин си седят. Но по този начин или другояче, Горанов, ми се желае до края на годината да подпишем контракти за поддръжка, да платим най-малко по това, което имаме. Защото всеки ден чувам още нови самолети да купуваме, а на никое място и никой не приказва за поддръжката какъв брой ще коства по-късно. Най-вероятно по същия метод ще останат на летищата да си стоят по този начин, както „ Спартан “-ите и хеликоптерите. Затова, да забележим какви са ни опциите и до края на годината да се направи. Както и за ремонта на постройките в поделенията, това, което армията заслужава. Пак дублирам, желая да извършите сметка и да убедите – освен мен, а и сътрудниците си – за какво единствено за авиация и то транспортна авиация? За сухопътните войски какво предвиждаме? Какво е планувано...., сподели още Бойко Борисов.

Венният министър Красдимир Каракачанов разяснява Проекта на Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2017 година Той сподели, че планът е направен за обезпечаване на спомагателните разноски в размер на 19 милиона 900 хиляди лв. по бюджета на Министерството на защитата за 2017 година в сходство с Решение №231 от 2016 година на Министерския съвет – план за капиталов разход, обезпечаване на летателна валидност за самолетите МиГ-29, който е с времеви обсег 2016-2017 година, т.е. това е по бюджета на Министерството на защитата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР