Искам да се обърна към всички болни от диабет, които

...
Искам да се обърна към всички болни от диабет, които
Коментари Харесай

Бивш здравен министър призова диабетиците да отидат на лекар

Искам да се обърна към всички заболели от диабет, които не се явяват в кабинетите на ендокринолозите. Това сподели доктор Анна-Мария Борисова, някогашен здравен министър.
Принципно диабетиците са склонни към инфекции – заради високата кръвна захар. По принцип те са склонни да развиват и COVID-19, само че се прибавя и стресът – стресовите хормони стопират инсулина и положението се утежнява. Застоелият живот пък води до повече килограми, а кръвното става по-високо, изброи лекарят пред Нова телевизия.
По думите на Борисова, доста сътрудници ѝ се обаждали, че не били виждали толкоз доста тежки кетоацидози. Затова тя желае диабетиците да отидат при лекарите, да бъдат тествани бъбречната им функционалност и сърдечната активност и да бъдат признати в болница при потребност. Борисова предизвести и, че има проучвания, сочещи, че COVID-19 може да провокира диабет.
В момента акцентът е върху белтъчният банкет, настоя лекарката и обърна внимание на потребността от витамин D. Само 20% от хората в България нямат дефицит на витамин D през зимата, сподели още Борисова. Тя беше безапелационна и за друго – носенето на маски оказва помощ против ковид, като не се съгласи, че е проблем овлажняването на маските, като сподели диаграма за изгодата от носене на маски.
За край Борисова похвали Националния действен щаб и генерал-майор Венцислав Мутафчийски, като разкритикува доцент Атанас Мангъров.
Още: " Големите страдащи от ковид с доста окуржаващи статистики, Русия с нов тъмен връх "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР