Искам да се обърна към учителите да използват все по-често

...
Искам да се обърна към учителите да използват все по-често
Коментари Харесай

По-малко от 10% от учениците в селата имат достъп до високоскоростен интернет в училище

" Искам да се обърна към учителите да употребяват все по-често солидните онлайн курсове. " Това сподели еврокомисарят Мария Габриел на откриването на конференция за е-образование, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ Периодично Европейската комисия (ЕК) ги дава на всеки един, който желае да се запише. Не е наложително да си преподавател по осведомителни информационни технологии. Всеки един може в границите на тези пет седмици, до момента в който тече курсът да има достъп до безвъзмездни материали, които да му разрешат в учебно заведение да притегли още повече деца към виновното потребление на технологии. Наше изследване демонстрира, че подпомагането на един преподавател да употребява компютърна стратегия, преносим компютър, има доста по-голямо влияние от предоставеното на таблет на всеки един възпитаник в класа. Затова сигурно ще продължа да поддържам тази самодейност “, изясни тя.
„ Днес, на европейско равнище, по-малко от 10% от учениците в селата и дребните градове имат достъп до високоскоростен интернет в учебно заведение. Затова предложихме в идващия програмен интервал 2021-2027 да има нов инструмент за финансиране на свързаността на учебните заведения. Радвам се, че срещаме доста позитивни реакции и от Европейския парламент, и от Съвета “, добави още Мария Габриел.
„ Много би ми се желало самодейността Wi fi for you, която е обвързвана с безплатния високоскоростен интернет на публични места да бъде такава самодейност за европейските учебни заведения. Ще не отстъпвам доста мощно тази самодейност, тъй че да има опция европейски средства да бъдат предоставена тази съгласуваност на всички учебни заведения в Европа, които приказваме. Европейската седмица на програмирането преди малко завърши. Гордея се, че имаме нов връх – 67 321 събития по отношение на 43 хиляди предходната година. Гордея се с това, че сигурно, че открием, че има още повече учебни заведения, които са се присъединили в тази Европейска седмица на програмирането “, добави Габриел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР