Искам да се обърна към работещите хора. Да е ясно

...
Искам да се обърна към работещите хора. Да е ясно
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще се борим до край минималната заплата да стане 850 лв.

" Искам да се обърна към работещите хора. Да е ясно кой блокира нарастването на минималната работна заплата на 850 лева Да е ясно и кой с предлагането, които направиха сред първо и второ четене дефакто понижават минималната работа ", това съобщи ръководителят на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова от коридорите на Народното събрание.

50% от междинната работна заплата да бъде минимална за 2023 година - за това не престават да упорстват социалистите.

Наша грижа са работещите хора и работещите небогати, тъй като половин милион българи работят на минимална заплата и не могат да си покриват разноските, настоя Нинова.

" На първо четене нашето предложение мина с цялостна поддръжка. Затова назовавам случилото се след тази поддръжка " политческо двуличие ". Между първо и второ четене, от " Продължаваме промяната " оповестиха, че желаят да се отнеме клас " прослужено време " на работещите хора. ГЕРБ предложиха 850 да бъде " брутната минимална заплата ". Това значи, че в нея се включват клас прослужено време, ексклузивен труд, нощен труд и спомагателните заплащания над минималната заплата ", акцентира водачът на левицата.

" Ще се борим до край минималната заплата да стане 850 лева, безапелационна бе Корнелия Нинова.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР