Искам да съобщя една добра новина за българските граждани. Прогнозната

...
Искам да съобщя една добра новина за българските граждани. Прогнозната
Коментари Харесай

Цената на природния газ за бита ще е по-ниска от 1 ноември

Искам да оповестя една добра вест за българските жители. Прогнозната цена на природния газ трябваше да се усили с 32%. Днес „ Булгаргаз “ внесе в допълнение съглашение за смяна на цената на газа, от което излиза наяве, че тя е понижена с към 33%. Така, че цената за месец ноември ще бъде по-ниска в сравнение с през октомври. Това съобщи по време на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев във връзка с цената на природния газ за месец ноември, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той посочи, че България ще има една от най-ниските цени на природния газ в Европа.

В тази връзка „ Булгаргаз “ дефинира по-ниска цена за битовите консуматори от месец ноември, а точно 93,19 лв..

По този мотив изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов посочи: „ Постигнахме договореност по противоречиви въпроси с „ Газпром “. Предвид високите цени на газа те взеха решение финансовата изгода от 40 млн. лв. да бъде трансферирана на битовите консуматори. Това значи близо два пъти по-ниска цена. „ Булгаргаз “ разполага с спомагателни количества в хранилището в Чирен, тъй че доставките за клиентите ни са обезпечени. Друга положителна новината е, че през декември ще има нова по-ниска цена на природния газ, като цената ще бъде под 90 лв. “.

Става дума за спомагателни количества газ, които са били противоречиви, посочи Павлов. От думите му стана ясно, §е тези договаряния са били водени от близо месец.

Отражението върху парното ще бъде директно, защото 80% от цената се образува от енергоносителя, сподели ръководителят на КЕВР Иван Иванов. Той уточни, че потребителите могат да бъдат спокойни за цената до Нова година. И увери, че ще бъде определен най-изгодният вид за потребителите. " Няма да се допусне съществено повишаване на електрическата енергия и природния газ ", сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР