Искам да съм номер едно в света, да съм шампион

...
Искам да съм номер едно в света, да съм шампион
Коментари Харесай

Имам големи мечти: Карлос Алкарас

" Искам да съм номер едно в света, да съм първенец в Големия шлем, притежател на олимпийски медали. Имам огромни фантазии. " Това съобщи младежът Карлос Алкарас, който завоюва тенис шампионата в Барселона. С триумфа си испанецът стана деветият най-млад тенисист в историята, който влиза в челната десетка, от въвеждането на международната класация през 1973 година Направи го на 18 години, 11 месеца и 20 дни.

 

" Винаги съм бил обикновено момче. Не се тревожа от славата, няма да се трансформира като човек. Щастлив съм, като знам, че на 18 години съм в топ 10. А да го направя на същата възраст като моя кумир Рафа (Надал) е впечатляващо ", сподели Алкарас.

 

Съвпаденията сред двамата са много. Надал влиза за пръв път в десетката на същата дата - 25 април (през 2005 г.) и също след продобиване на шампионата в Барселона. Тогава Надал е на 18 години и 10 месеца.

 

Алкарас прави незабравим сезон, като 23 победи в 26 мача от началото на годината го водиха до три трофеи - Рио де Жанейро, Маями и Барселона (той продължава цялостната си успеваемост във финали в шампионати на АТП, като в края на 2021 година завоюва и в Умаг, Хърватия).

 

" Нямам никакви ограничавания. Искам да продължа да играя на равнището, на което съм и мисля, че в случай че продължа по този метод, ще имам доста благоприятни условия да се изкачвам. Искам да продължа да се любувам на корта ", сподели Алкарас, като добави, че се надява това да не е таванът му.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР