Искам да разсея всякакви съмнения по въпроса за евентуална екстрадиция

...
Искам да разсея всякакви съмнения по въпроса за евентуална екстрадиция
Коментари Харесай

България няма да предаде българските граничари на Турция

Искам да разсея всевъзможни подозрения по въпроса за възможна екстрадиция за Турция на нашите жители. Категорично България е подписала Конвенцията, че не е допустимо да се стигне до това те да бъдат предадени на турската страна. Това сподели от парламентарната естрада министърът на правораздаването Цецка Цачева в отговор на въпрос за дейностите на страната ни за отбрана на четиримата граничари, защитили държавната граница през 2008 година, съобщава „ Фокус “.
 Турски съд вади нови доказателства по делото против български граничари  Турция още веднъж желае да съди български граничари
„ Вярно е обаче, че нямаме механизъм, по който българската страна да приключи делото в Турция “, уточни тя.

„ Производството в Турция се води по общ углавен ред. В България такова произвеждане в никакъв случай не е стартирано, тъй като никой не е заел виновност на длъжностни лица, които в службата си са опазили българската граница “, изясни Цецка Цачева. „ Българските граничари имаха опция да обсъдят с специалистите какви дейности следва да се подхващат оттук насетне “, разяснява тя. „ Министерството на правораздаването не може да се меси директно в работата на българските правосъдни органи, както и в работата на съответния съд в Лозенград “, посочи правосъдният министър.

„ Считаме, че без значение процедурата за правна помощ, която сега се осъществя от съда в Бургас, е извънредно значимо да се обезпечи отбраната на сънародниците ни пред съда в Лозенград “, сподели още Цецка Цачева.

Министърът разясни, че са страната ще направи по този начин, че граничарите да бъдат подкрепени в отбраната. " На всички е ясно, че ще става дума за средства ", разясни тя.

„ От Министерство на външните работи откликнаха на предлагането да се ангажират консулските служби на България в Турция. Те да дават лист с адвокатски адвокатски фирми или юристи, който да се даде на граничарите, и те да си изберат юрист “, изясни тя. „ Наши юристи не могат да ги съставляват там, само че могат да изберат юристи по листата на консулите “, изясни Цецка Цачева. „ Имаме уверението, че консулът ще участва на правосъдните съвещания в Турция “, сподели още правосъдният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР