Искам да призова всички в сферата на социалните услуги за

...
Искам да призова всички в сферата на социалните услуги за
Коментари Харесай

Сачева посочи болният от COVID-19 кмет на Русе като виновник за огнището, персоналът на дома е пред напускане

" Искам да прикани всички в областта на обществените услуги за малко повече професионализъм и професионално отговорно отношение в този миг. В над 85% от случаите ги доставя общината. Това, което ние вършим като минситерство е да подпомагамечици на тези услуги са общините, тъй че чакаме и община Русе да поеме отговорност и да сътвори нужната организаци и да поддържаме като сътворяваме оптимално гъвкави условия и организираме запас, с цел да се оправим с тази систуация. " Това сподели на бригинг в Народно събрание общественият министър Деница Сачева във връзка огнището на COVID-19 в дома за възрастни хора " Възраждане " в Русе.
" Това за жалост е втори подобен пробив. В момента имаме 16 000 души в институции, над 10 000 души личен състав, които се грижи за тях. До преди седмица поддържахме ниски равнища на заразенице - 56. С изключение казусът в Кула с 15 смъртни случая нямахме различен подобен пробив на общинско равнище. Обръщам се с зов към кметовете да бъдат доста деликатни с ограниченията и обезпечаването на консумативи. ", акцентира тя.
Стана ясно, че общественото минситерство има подготвеност да покрие разноските, в случай че се вземе решение от общината да се реалокират потребителите на обществената услуга в друга постройка.
Излезе запис на Сачева, в който упреква ГЕРБ в рекет (ВИДЕО)
Очаквайте подробности
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР