Искам да поздравя Русе, защото отново е новатор. Русе се

...
Искам да поздравя Русе, защото отново е новатор. Русе се
Коментари Харесай

Мария Габриел: Русе отново е новатор по инициативата WiFI4EU

Искам да поздравя Русе, тъй като още веднъж е модернист. Русе се пребори при първата покана да бъде освен измежду първите поканени, само че и след селекционираните по самодейността WiFi4EU. Понястоящем България като брой общини е втора в Европа. Трябва да свикнем, че с помощта на предприемчивостта и на духа ни ще продължим да бъдем в горната част на таблицата в Европейски Съюз.

Това сподели Мария Габриел, която е българският еврокомисар за цифровата стопанска система и цифровото общество в сегашния състав на Европейската комисия, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана при формалното разкриване на първия стадий от плана WiFi4EU. Събитието се състоя пред надписа „ Русе “ до признака на града – Паметника на свободата, на площад „ Свобода “. То бе почетено още от народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андрейн Райков, зам. – регионалния шеф Валентин Колев, десетки русенци.

Мария Габриел пожела на плана да даде видимост на невероятното културно благосъстояние, което има да покаже Русе. Тя съобщи, че планът има огромният капацитет да се трансформира в история на триумфа. „ Нека продължим да работим за Русе и Европа “, приключи еврокомисарят.

„ Този безвъзмезден и безжичен интернет дава ввъзможност на община Русе да бъде в директна връзка с останалите европейски общини и да е по-видима. Това е страхотна облага за русенци, най – към този момент за младежите. По този метод напълно се предизвиква туризма “, означи кметът на Община Русе Пламен Стоилов в наличието на своя заместител Страхил Карапчански.

Направена бе проява на качеството и скоростта на връзката. Предстои обезпечаване на безвъзмезден интернет на площад „ Батенберг “, Ларгото пред Операта, Парка на младежта /в региона на Вазата/и кея след довеждане докрай на неговото възобновяване с европейски средства. Така Община Русе реалира сполучливо самодейността WiFi4EU. С получения ваучер на стойност 15 000 евро с помощта на българския еврокомисар тя обезпечи нова обществена безжична мрежа за даването на безвъзмезден Wi-Fi достъп на публични места навън или на закрито, които към този момент са с изменен образ с помощта на осъществените планове с европейски средства, стана ясно през днешния ден.

Русе е региона с максимален брой общини в Северен централен регион, които завоюваха ваучер за безвъзмезден безжичен интернет. Мрежи ще има в 75% от общините заради инициативността на локалната власт, която осъзнава вероятностите пред развиването на цифровото общество даже и в най – дребните обитаеми места на района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР