Искам да поздравя министъра на финансите Владислав Горанов и всички

...
Искам да поздравя министъра на финансите Владислав Горанов и всички
Коментари Харесай

Захариева: Направихме едно от най-добрите председателства за последните години, а БСП няма какво да кажат

Искам да поздравя министъра на финансите Владислав Горанов и всички екипи, които работиха толкоз старателно. Вчера получихме ясна пътна карта, в която се споделя, че изпълняваме всички условия и критерии, написа Novini.bg. До една година ще влезем по едно и също време в банковия съюз и ERM 2. До 2022 година би трябвало да сме подготвени за участие в еврозоната. Това е доста значимо за българската стопанска система.

Това сподели в утринния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. " Никога не сме твърдели, че с влизането в еврозоната проблемите ни ще се решат с магическа пръчка, само че е несъмнено, че това ще докара до повече задгранични вложения и растеж на стопанската система. Няма съответно пояснение за какво още не сме член на Шенген. Еманюел Макрон съобщи в София, че шенгенското пространство би трябвало първо да се реформира и тогава да се одобряват нови членове. Искам да обясня, че не може по време на европредседателството приоритет да е участието в Шенген. Това са процедури. Който твърди противоположното, не схваща по какъв начин действат европейските институции. Не мога да се съглася с опозицията, че не сме сложили главните тематики и въпроси. Те просто няма какво да кажат. Снощи се върнах от срещата на НАТО и всички там споделиха, че това е едно от най-успешните ръководи за последните години и го направиха напъслно откровено. От Българска социалистическа партия приказват тези неща, тъй като в действителност няма какаво друго да кажат ", безапелационна беше тя.

" Доналд Тръмп в никакъв случай не е споделил, че ще изтегли Съединени американски щати от НАТО. Тръгнаха спекулации. Той приказва за обособяване на 4% от Брутният вътрешен продукт за защита, само че ние му обяснихме, че това е невероятно. 2% са изцяло задоволителни. Не всичко е пари. Много по-важно е какво ще се вършат и по какъв начин ще се изразходват тези пари. Тук приказваме за 2% от Брутният вътрешен продукт за отбарана на страната. Тези пари няма да отиват в НАТО. Това е доста значимо да се изясни и да се пдочертава. Всички отказахме тези 4%. В последна сметка препотвърдихме решенията от 2014 година. Най-важната вест е, че Македония получи покана за участие в НАТО ", разкри Захариева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР