Искам да поясня още в самото начало на статията, че

...
Искам да поясня още в самото начало на статията, че
Коментари Харесай

Когато срещнеш сродната си душа от 9 до 5

Искам да поясня още в самото начало на публикацията, че няма да приказвам за мъже. Не че не можеш да срещнеш половинката си на работното място, само че е доста по-очарователно и рядко срещано, когато в атмосферата на офиса срещнеш жена, която ти е не просто колежка, а и добра другарка.

Да бъдеш затворен сред четирите офисни стени е надалеч по-поносимо, когато си в приятна компания. А още по-хубаво е, когато с колежката ти се усмихвате една на друга съзаклятнически, вместо да се гледате на кръв.
 Откажи се да избираш! Edna предлага Откажи се да избираш!
Да, ще кажете, че другарските взаимоотношения на работното място вредят, че не се толерират в множеството офиси, че пречат на работата. Аз пък съм на напълно противoположното мнение (с риск да ме наречете наивна идеалистка) и ще ви кажа за какво.

Историята познава доста случаи на колежки, които не се харесват, подливат си вода, топят се една друга пред шефовете и водят подмолни игри. На всички ни се е случвало да се оплакваме от колежка у дома, да се усещаме безсилни и да работим във враждебна среда. Знаете ли какво става постоянно най-после?

Работата върви извънредно, позволяват се неточности, някой рано или късно подвига ръце и напуща, а колелото на омразата продължава да се върти.

Ето в този момент и картинката на един офис, в който царува съгласие, а колежките са в другарски връзки между тях - в този офис на респект е спокойствието, доверието е цялостно и не се разрушава по този начин елементарно, зародилите проблеми се вземат решение надалеч по-бързо, без да се намесва незабавно шефът.

И най-важното - екипът върви напред като добре смазана машина, която е подготвена да се оправи дружно с всяко предизвикателство и дружно да поеме виновността за пропуските си.

 приятелки Thinkstock

Но да оставим работата. Офисът си е офис, работата си е работа - тя ще върви някак, без значение дали харесваш сътрудниците си или не. Най-важното е, че на работното си място, имаме шанса да създадем нови другарства в една осъзната възраст, в която към този момент е доста мъчно да намираме нови хора, на които да се доверим.

Със сигурност сте забелязали, че с времето приятелите ви стават все по-малко и правилните се броят на пръстите на едната ви ръка. Ето за какво в никакъв случай не трябва да подценяваме опцията да изградим ново, същинско другарство, въпреки и на работното място.

 приятелки Thinkstock

Понякога нещата, които стартират на смешка, се оказват най-истинските. Понякога ориста ни сблъсква с някои хора, надали не принудително, само че тъкмо тези хора се оказват значими за нас. Понякога другарството избуява на най-неподозираните места, някъде сред два преносимия компютър и две бюра. А най-хубавото е, че това другарство излиза надалеч отвън рамките на сивия офис. То съществува в същинския живот, тъй като някой е съумял да огледа оттатък индивида, който си от 9 до 5.

Да, от време на време намираме сродните си души от 9 до 5. Но по-важното е, че сродните души нямат работно време.

Те ще ти оказват помощ да се изнесеш от остарялата квартира измежду нощ, ще ти бършат сълзите, до момента в който плачеш за някой глупак, ще ти дават препоръки какво да облечеш за среща, ще се напият с теб на някой плажен бар, ще ти кажат право в очите, че грешиш, ще ти се скарат, когато мрънкаш и ще се смеят с теб, до момента в който не ви заболи коремът.

Този текст е за всички страхотни девойки, които животът е срещнал около работата, само че е събрал по толкоз доста други аргументи! Вие сте страхотни!

Споделете тази публикация със своята обичана другарка и колежка!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР