Искам да повдигна темата за поредните обществени поръчки, обявени от

...
Искам да повдигна темата за поредните обществени поръчки, обявени от
Коментари Харесай

Манолова: Фандъкова наглася обществени поръчки за електробуси предизборно

Искам да повдигна тематиката за следващите публични поръчки, оповестени от Столична община посредством нейните транспортни сдружения, този път за 80 милиона лв. за закупуването на електробуси. На процедура тази покупка е в полза на столичани, тъй като довеждащият превоз до метрото би следвало да става по този метод.
Това съобщи пред публицисти претендентът за кмет на София Мая Манолова по отношение на публичните поръчки на Столична община.

,,Възникват въпроси за какво тези поръчки са оповестени, едната на 27-ми август, другата на 9-ти септемви и ще бъдат отворени 2 дни преди изборите. При това едната поръчка, която сякаш е незабавна, е трябвало да бъде отворена на 9-ти октомври, само че с смяна в параметрите на процедурата датата е планувана за 23-ти октомври. Става дума за харчене на голям запас. 80 милиона лв. за двете поръчки, който ще се изразходи непрозрачно, тъй като липсва разискване дружно с жителите, липсват претекстове за какво поръчката е дефинирана по този метод. Самите условия, заложени в процедурите, са ограничаващи и съгласно специалисти те са готови за избрани кандидати``, разяснява Манолова.

,,Готова съм да слага в плик името на претендента, който ще завоюва едната поръчка, която е пренасочена от 9-ти за 23-ти октомври, забележете, с цел да няма време да се развихри скандал с авансово избрания спечелил претендент. И второ, може би упованието е, че директно преди изборите въпросът ще бъде необратимо решен, а въпреки това няма да има време да стане скандал``, добави тя.

,Това е отговор на въпроса за какво Йорданка Фандъкова продължава да употребява общински запас за своята предизборна акция. Трябва да се наблюдават тези публични поръчки, единствено напомням, че преди дни беше оповестена една социална поръчка за 500 милиона лв., друга за 50 милиона. Сега това е поръчка за 80 милиона лв. и те ще се отворят няколко дни преди изборния ден. Смятам, че не е почтено ред столичани госпожа Фандъкова да афишира своята партийна листа на ГЕРБ в общински лечебни заведения, сякаш вършейки работата си като кмет, правейки сякаш неотложни инспекции да анонсира претендентите в листата, употребявайки позицията си на кмет, мисля, че това не е честно към столичани – да използваш общината за предизборна акция, да си представяш листата, по време на инспекции в общински лечебни заведения``, изясни претендентът за кмет.

,,Мисля, че столичани се интересуват по какъв начин се харчат техните пари, европейското финансиране и всеки един лев на европейските данъкоплатци или на столичани, би трябвало да бъде изхарчен транспарантно, че процедурите и това е залегнало в моята стратегия, би трябвало да бъдат авансово обсъждани с жители, с специалисти, да има жители и специалисти в комисиите, да се предават онлайн и изискванията в тях да не бъдат ограничаващи, тъй че да предопределят крайни резултат``, сподели в умозаключение Мая Манолова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР