Искам да обърна внимание на необходимостта от създаване на единна

...
Искам да обърна внимание на необходимостта от създаване на единна
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Трябва единна енергийна стратегия за България

Искам да обърна внимание на нуждата от основаване на единна енергийна тактика за България. Засега към момента няма такава цялостна тактика на всичко това, което енергетиката може да способства за развиването на страната, само че за един идващ интервал, към този момент няма такава тактика. Голямо значение оказва частично и скандалното държание на Европейската комисия да не направи стабилизиращ фонд, от позиция на търгуването на излъчванията в Европа. Това съобщи Любомир Каримански от " ИТН " в предаването " Панорама ".

Каримански сподели още, че би трябвало да се изградят 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй до 2035 година и че " ИТН " застава зад тази концепция.

" Ние сме за прагматичните политики, които могат да бъдат насочени в дясното, само че считаме, че в един подобен спешен миг, когато имаме изключителна обстановка, не са непотребни и леви ограничения. Ситуацията е такава, че не може да оставяме уязвими групи да страдат и да бъдат под прага на бедността ", съобщи Каримански.

" Не сме пропуснали опцията да поведем страната, постъпи самоуверено като предложи да ръководи с държавно управление на малцинство. Участвах в договарянията, в три посоки ние нямахме съвсем никакви разлики с партиите, с които преговаряхме. Ние не вършим замяна на постове ", сподели още Любомир Каримански.

" Сбъркахме в това, че сме доста млада партия и страстите дадоха превес над разсъдъка ", съобщи Каримански.

" Не сме скарани с който и да било, имаме посоката с кого може да продължим. Може да продължим с Демократична България, да продължим диалозите с Българска социалистическа партия, можем да продължим с новата групировка, аз съм работил извънредно добре с Асен Василев като министър на финансите. Ако сме имали разногласия, то е било спор за стандарти ", посочи Каримански. Той акцентира: " Не виждам причина финансовите принадлежности от Плана да бъдат върнати в Европа към европейската капиталова банка. Много е значимо, когато желаеме тези грандове да останат в България, те да бъдат задоволително добре вложени, а не да попаднат посредством някой политик в Пандора ", сподели още Любомир Каримански.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР