Искам да науча хората в компанията да защитават смело позицията

...
Искам да науча хората в компанията да защитават смело позицията
Коментари Харесай

Галина Димитрова

Искам да науча хората в компанията да пазят самоуверено позицията си и да следват концепциите си до дъно, казва Галина Димитрова, която оглавява „ Си Ко “ от 7 години. Семейната компания създава белени слънчогледови семена, като задачата ú е да оказва помощ на хората да живеят здравословно.

Наследила съм бизнеса от майка ми, както и нейните идеали и ценностна система.

Най-интересната част от работата са срещите с сегашни и бъдещи клиенти, снабдители, представители на разнообразни организации. „ Общуването с разнообразни хора уголемява кръгозора ми и ме зарежда с нови хрумвания и страсти. “, споделя Галина Димитрова

Женски времена

„ Целеустременост е думата, с която бих описала дамите в нашия отрасъл. Типична тяхна линия е проявата на схващане и опит постоянно да влязат в обувките на съперника, като погледнат обстановката от различен ъгъл. “

Извън бизнеса

„ Времето със брачна половинка ми и децата ми е най-важно за мен. Чувствам се щастлива, виждайки по какъв начин децата се трансформират в независими персони. Изчиствам мозъка и съзнанието си посредством спорт и книги. В момента дочитам „ Стогодишният дъртак, който скочи от прозореца и изчезна ” на Юнас Юнасон, която ме кара да се дръзвам с глас. Удоволствие ми носят и книгите на Норбеков – неповторим публицист с автентичен и ексцентричен взор върху света. “

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН : Коя е дамата, която ви е повлияла най-силно?

– Жената, която има най-голямо въздействие върху мен и на която откровено се удивлявам, е моята майка. Наследила съм бизнеса от нея, както и нейните идеали и ценностна система. Независимо от другите премеждия тя е съумяла да демонстрира лидерски качества в продължение на 35 години.

– Най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

– Да съумея да се запазя и да намеря салдото сред работата и персоналния живот. За да реализира това, през последните години уча вътрешното си „ аз “. Понякога отговорите, които се крият в подсъзнанието ми, ме изненадват – и тъкмо по тази причина желая да продължа.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ : Как и доколко технологиите трансформираха вашия бизнес?

– Технологиите облекчават работния развой, минимизират грешките, оказват помощ нещата да са оптимално усъвършенствани и да се случват редом. За да върви всичко безупречно обаче, е належащо да има специалисти, които да наблюдават тяхната работа. Привърженик съм на нововъведенията и на резултатите от тяхното осъществяване.

– Какво бихте трансформирали в българската бизнес среда, с цел да бъде по-привлекателна за бизнесмени и вложители?

– Според мен реализирането на електронното държавно управление ще отстрани част от пречките, които бюрокрацията издига пред бизнесмените. Инициативи като „ скришен клиент ”, които да наблюдават действителното състояние в другите институции, единствено биха помогнали за изчистване на ненужните процеси и документи.

ТИМ КУРТ : Работите ли на благосклонност по разнообразни начинания като метод да се „ отплащате “ на обществото?

– „ Каквото посееш, това и ще пожънеш! ” Всеки има опция да помогне на хората в общността си, без значение дали помощта ще е финансова, или прочувствена, или просто ще изслушаш някого в тежък миг. Моралното задоволство от това, че споделяш нещо с някого, е задоволителна компенсация.

ДАРИН МАДЖАРОВ : Какво разбиране сте имали преди 10 години, което в този момент смятате за неуместно?

– Когато започвах кариерата си, смятах, че истината е единствено една. Сега съзнавам, че колкото хора има, толкоз истини има.

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ : Какво би се случило, в случай че за час загубите всичко реализирано?

– Животът продължава. Ако изгубя всичко за час, ще изчакам. Следващия час всичко мога да печеля още веднъж.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР