Искам да напусна тази пресконференция сега, защото все едно сме

...
Искам да напусна тази пресконференция сега, защото все едно сме
Коментари Харесай

На световно като на погребение - трите дни, които разтърсиха испанския футбол

Искам да напусна тази конференция в този момент, тъй като все едно сме на заравяне, а ние започваме международното състезание, което е едно фантастично събитие. Време е да оставим всичко това зад тила си. "

Така капитанът на Испания Серхио Рамос опита тушира бурната седмица, която един от любимците за купата в Русия претърпя след невижданото уволняване на селекционера Хулен Лопетеги ден преди началото на мондиала.

Във вторник той беше разгласен за новия треньор на " Реал ". В сряда трябваше да си стегне багажа и да напусне Сочи, откакто испанската федерация го уволни и упрекна него и мадридския клуб в неточно отношение и тъпчене на разпоредбите.

" Фурия роха " дойде с действителни упоритости да се върне на международния връх, със самочувствието на тим в серия от 20 следващи мача без загуба и с въодушевление след още един сезон, в който испанският футбол доминираше на клубно равнище.

На прага на най-важния си дуел от груповата фаза - против европейския първенец Португалия (днес от 21.00 ч.), един от най-силните тимове в света наподобява разтърсен, а настроението в лагера на испанците е предстоящо минорно.

В четвъртък, с насълзени очи, Лопетеги беше показан като треньор на " Реал " в компанията на своята брачна половинка и трите си деца. " Вчера изживях най-тъжния ден в живота ми от гибелта на майка ми, само че през днешния ден е най-щастливият ", сподели той, като последното сигурно не си личеше по изражението му.

Половин час по-късно, на 3000 километра от Мадрид, Рамос и новият краткотраен ментор на Испания - спортният шеф на испанската федерация Фернандо Йеро, се появиха пред препълнената зала за конференция в Сочи с унили и тъжни лица. Принудените усмивки при позирането за фотоси не можеха да скрият настроението, което явно е обхванало тима.

 На международно като на заравяне - трите дни, които раздрусаха испанския футбол
© Reuters

Реакциите за случилото се бяха разнопосочни. Едни поддържат дейностите на президента на федерацията Луис Рубеалес и упрекват Перес и " Реал ", че са сложили клуба над националния тим и в желанието си постоянно да получават това, което желаят, са нанесли непоправими вреди преди мондиала. Според други Рубиалес е трябвало да преглътне яда си и да не отвръща на удара, с цел да може да резервира спокойна ситуацията преди най-важното футболно събитие.

"Since my mother died, yesterday was the saddest day of my life "

Julen Lopetegui was emotional at his Real Madrid presentation, one day after being sacked by Spain pic.twitter.com/hjZ2HMFJuE
— Goal UK (@GoalUK) 15 юни 2018 година

Който и да е " злодеят " в тази обстановка, единственият действителен пострадал е националният тим.

Йеро, чийто опит като основен треньор се показва в един неуверен сезон отпред на втородивизионния " Овиедо ", ще има тежката задача да върне позитивната сила в тима.

" Няма да се отклоним даже с милиметър от нашата футболна идея и от това, което вършим отдавна насам. Ще видите испанския тим подобен, какъвто сте привикнали да го виждате. Един тим, който играе основната роля на терена, който обича да играе красиво и който има ясна тактика ", сподели Йеро в първото си изказване като треньор на Испания.

За всички е ясно, че " хала роха " няма да промени своя образ на терена, само че огромният въпрос е по какъв начин ще преодолее шока в навечерието на мондиала, тъй като още в първия си мач против себе си ще има извънредно сложен за побеждаване тим.

" Имаме доста ясна цел. Работихме солидно в последните две седмици преди шампионата. Голяма част от треньорския щаб към момента е тук. Нашите правила са ясни и ние няма да променим тази действителност за една нощ ", добави Йеро.

Той загатна, че надали ще прави промени в проектите за състава, които е имал Лопетеги. " Очевидно е, че имаме доста малко време за работа, тъй че няма да променяме доста ", сподели някогашният капитан на Испания и " Реал " (Мадрид).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (194)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР