Искам да направите това, което софиянци очакват от нас. Това

...
Искам да направите това, което софиянци очакват от нас. Това
Коментари Харесай

Борисов пред актива на ГЕРБ в София: Ще представим нови кметове и нови министри

Искам да извършите това, което софиянци чакат от нас. Това сподели министър председателят в оставка Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ в София. Той изиска от тях да му показват концепциите си за цифрова столица. Пред тях той посочи, че са създали доста - метрото, булеварди, тангенти, само че в този момент желае София да стане съвременен град.
Още по тематиката
Столичният кмет Йорданка Фандъкова прикани " час по-скоро да се одобри час по-скоро Плана за възобновяване ". В отговор Борисов съобщи: Те от План за възобновяване не се интересуват ".

" Направихме доста - тангенти,булеварди, кръгови, мостове, фонтан, даже нямаше работещ като пристигна ти. Тогава ние оправихме цялата инфраструктура, чак до Автомагистрала " Люлин ". Имаме с какво да се похвалим и още две години и половина желая да работите, както до момента. После ще представим и нови кметове, както представихме нови министри ", сподели Борисов за проектите за развиване на ГЕРБ.

" Направихме детски градини, учебни заведения, паркове, само че софиянци постоянно желаят още. Сега всеки е с телефон и може с него да си купи билет, да си заплати налозите. Сега е време да превърнем София в съвременен и цифров град. Това желая от вас - да го извършите и по тази причина желая да кажете какво е направено в тази сфера и какво ще вършиме ", сподели Борисов.

Георги Георгиев юрист и учител в СУ по комерсиално право, зам.-кмет по финанси пръв взе думата и на въпрос на премиера посочи: " Аз не възприемам по какъв начин и за какво Демократична България и Българска социалистическа партия в общинския съвет не желаят да продължим метрото и би трябвало за такива съществени неща да спорим ".

Георгиев сподели на премиера приложението, с което цифрово се купуват билети за цялата градска мрежа.

" 82 000 са регистрирани консуматори и имаме близо 400 000 транзакции. Разписанието и всичко за превоза също се вижда в това приложение. Може да се възнамерява и маршрут, както е във всички европейски столици ", посочи той и сподели, че може да се избере и най-бързия маршрут и се вижда по кое време в действително време има закъснение и хората не би трябвало да чакат по спирките.

" Това е смяна, която се случва всеки ден в София и е значимо да се знае. До края на годината ще има и модел на пътешестване за време и електронно таксуване ", сподели Георгиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР