Искам да ми изготвиш решение и не един по един

...
Искам да ми изготвиш решение и не един по един
Коментари Харесай

Борисов си спомни за Тодор Живков и поиска да се ремонтират всички мостове едновременно

" Искам да ми изготвиш решение и не един по един да ги вършим, а по едно и също време да влезем и да ги вършим всички мостове " – по този начин министър председателят Бойко Борисов е сложил на районния министър Николай Нанков задача да измисли по какъв начин съществена инфраструктура в България да бъде рехабилитирана, сочи стенограмата от съвещанието на Министерския съвет.
По думите на Нанков 17 моста в България са в неприятно положение. " Миналата година отремонтирахме 7 мостови уреди по „ Хемус “ и по „ Тракия “, сега 5 планово правим, само че нямаме обезпечено финансиране ", даде доклад Нанков и се оплака, че водачите, когато минават по мостови уреди, подлагали на критика властта, че нищо не прави за мостовете, а не виждали служащите, които работели долу, в главните на колоните .
Транспортният министър Ивайло Московски категорично показва, че би трябвало да се обърне внимание и на жп мостовете и виадуктите.
" Аз желая да свършим работа, тъй като от празнодумци ми е омръзнало, да тръгнем да обясняваме, че 45 години не са пипани е безсмислено. Така че, и двете министерства да приготвят и всичко да стартира да се отремонтира и да се укрепва. Затова подгответе се и за сряда, в случай че би трябвало целеви заеми, по-късно ТОЛ системата да ги връща, или целево да търсим пари от бюджета, това желая на всички места да се влезе и да се ремонтира”, акцентира в отговор Борисов, а Нанков дава обещание да има до идната сряда (22 август) " график и механизъм, по който ще стартираме и ще осигурим финансирането ". Премиерът, обаче, желае това да стане до понеделник (20 август) и районният министър поема ангажимент да се случи.
За край Борисов не пропуща да си спомни и за Тодор Живков: " Да благодарим на тези които са ги създали 80-та година или 85-та, тъй като са добре направени. Да се ядосаме на тези, където не са ги поддържали през годините и в този момент ние да ги доосигурим тези, които ни остават, а да не чакаме периодите на плановите поправки ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР