Искам да кажа на водачите на леки автомобили, ако попаднат

...
Искам да кажа на водачите на леки автомобили, ако попаднат
Коментари Харесай

От Пътна полиция дадоха важен съвет на шофьорите, които ще пътуват днес

Искам да кажа на водачите на леки коли, в случай че попаднат в колоната, която е заради ремонта на тунел " Ечемишка " – дано да изчакат, бързо се минава през оборудването, макар че наподобява огромна колоната. Това съобщи по време на брифинг основен контрольор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

,,Не е сполучлив вид да се употребява остарелият път като обходен маршрут, защото там сме отклонили всички тежкотоварни коли и напредването оттова е по-бавно. В региона на Владая също ще има реверсивно придвижване, обезпечени са две пътни ленти за влизане в София. Навсякъде на входовете на столицата ще има полицейски екипи, като такива ще се движат и в трафика, с цел да извеждат от придвижването нападателни водачи``, добави той.

По думите на гл. инсп. Близнаков от 23 декември до през днешния ден са били открити над 400 случая на шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

Не малко са били случаите с 3 промила алкохол, при които към този момент има некомпетентност от страна на водача, посочи Близнаков. 

,,Трафикът на 1 и 2 януари беше спокоен, имаше доста малко катастрофи. Два пъти по-малко са пътните произшествия спрямо предходната година. Движението през вчерашния ден беше извънредно натоварено, такова чакаме да стане и през днешния ден, по тази причина полицейските екипи към този момент са по места в подготвеност да оказват помощ и да контролират движението``, означи още той.

За първите два дни на 2022 година тежките пътни произшествия са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е умрял, показаха от Пътната полиция. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР