Искам да кажа, че Дунарит няма никакви проблеми. Днес дори

...
Искам да кажа, че Дунарит няма никакви проблеми. Днес дори
Коментари Харесай

Караниколов: Няма национализация на Дунарит, собственикът е офшорка

Искам да кажа, че " Дунарит " няма никакви проблеми. Днес даже знам, че " Кинтекс " ще преведе възнаграждение за следващата пратка от завода. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по горещата тематика с военно-промишления комплекс.

Няма национализация на " Дунарит ", има наддаване по транспарантна процедура , отхвърли още министърът, който разяснява, че имало блокирана сметка на русенския боен цех, само че не от страната. Караниколов се отбрани, че особено решенията във военно-промишления комплекс не ги взема той, а Междуведомствения съвет.

Крайно време е всички да го схванат – крайният притежател на " Дунарит " е офшорка на Вирджинските острови. Говори се, че е на Цветан Василев, само че на следващия ден може да е на някой различен. Това никой не го тормози – притеснително е за всички, че страната може да влезе на пазарен принцип в " Дунарит " . Крайно време е някой да каже, че не страната е неприятен собственик, а има калпави мениджъри, изясни Караниколов.

На въпрос на Нова телевизия за какво толкоз доста политици от разнообразни политически сили – Христо Иванов, Румен Петкова, Татяна Дончева, а даже и Бойко Ноев, смятат, че протичащото се с " Дунарит " е опит да бъде погубен печеливш бизнес, Емил Караниколов отвърна за какво те не се тормозят, че не се пази държавният интерес. Караниколов счита, че въпросните хора не ги тормози, че страната може да бъде ощетена.

Специално за случая " Емко " министърът се съгласи, че е безумно да се вземе лицензът на компанията за импорт и експорт и да не се разреши да бъде изнесена продукцията за Индия, откакто компанията в този момент държи продукцията на пристанището в Бургас, а има наставление за погрешно предпазване на муниции . Същевременно обаче Караниколов не назова закона " неправдив ", въпреки да употребява думите " за жалост " по отношение на проблема. Той сподели и, че продукцията, която се държи сега в Долно Езерово, се съхранява съгласно предписанията.

Имаше вид за бързо решение - сдружението да предприеме незабавни дейности за премахване на нередностите. Основната беше 100 сандъка с продукция на индустриалната площадка, разясни Караниколов. Аз съм " за " " Емко " да почне да работи допустимо най-бързо, може би на 6 октомври, когато ще има Междуведомствен съвет. Това не е мое решение, а на целия съвет, който е формиран от над 20 ведомства , акцентира министърът. Той счита, че негативите към него идват, тъй като елементарният човек още не усеща усъвършенстваната обстановка в стопанската система . И изясни двойно по-малкото директни задгранични вложения за първата половина на годината с обстоятелството, че имаше предварителни парламентарни избори (около 431 млн. лв. по отношение на съвсем 930 млн. лева). Ако не тази година, следващата година ще имаме по-високи резултати, счита Караниколов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР