„Искам да кажа, че аз със сигурност не се изживявам

...
„Искам да кажа, че аз със сигурност не се изживявам
Коментари Харесай

Шефът на правната комисия в НС за конфликта с Ива Митева: Ужасяващо, критикува законопроект, който не е чела

„ Искам да кажа, че аз сигурно не се изживявам като том законодател. Нямам такива искания. Нямам нужния парламентарен опит и нужния парламентарен стаж. Това е правилно, само че сигурно се отнасям извънредно отговорно към отговорностите си като ръководител на правната комисия и като депутат. И за разлика от други хора, които имат претенциите да са топ законодатели, най-малко когато разясня един законопроект, си върша труда преди този момент да го прочета. Говорим за госпожа Ива Митева, която в действителност има претенциите да е топ законодател. Тя има и нужния парламентарен опит - и като депутат, и преди този момент като чиновник в Народното събрание. Но тя направи нещо ужасяващо. Тя стартира да разкритикува един законопроект, който въобще не беше прочела “, съобщи Матеев пред bTV.

По думите му „ всичко, което тя разкритикува, всичките тези неща ги няма в законопроекта, който ние предлагаме и от всичко това прозира тъкмо обстоятелството, че тя не е прочела законопроекта, който е импортиран в Народното събрание “.

Матеев съобщи, че в началото се е отнасял доста благожелателно към Митева, само че след това „ открих, че госпожа Митева подлага на критика всичко, което се внася в правна комисия и всичките нейни оферти за някакво рационализиране на тези закони са едно отсрочване, т.е. всичко по всевъзможен метод тези претенции отсрочват приемането на законопроектите “.

Политическа партия отговори на Ива Митева за КПКОНПИ: Сипе откровени неистини, не е чела законопроекта

Председателят на правната комисия съобщи, че евентуално към този момент се водят диалози за промяна на министрите на Има Такъв Народ в държавното управление, само че той не е в течение на разискванията.

Що се отнася до информацията, че се разисква Андрей Гюров да оглави Министерство на вътрешните работи, Матеев съобщи, че няма такава информация и е необичайно икономист да застане отпред на това силово ведомство.

Предстои законопроектът за КПКОНПИ да премине през двуседмично публично разискване и да влезе за разглеждане в Народното събрание, сподели Матеев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР