Искам да изглеждам по-малко уморена е фразата, която естетичните дерматолози

...
Искам да изглеждам по-малко уморена е фразата, която естетичните дерматолози
Коментари Харесай

Ремонт на околоочния контур

" Искам да наподобявам по-малко изтощена " е фразата, която естетичните кожни лекари слушат всекидневно. Отпускането на кожата, намаляването на размера и появяването на фини линии и бръчки способстват за остаряването на лицето. Когато тези фактори засягат зоната към очите, те постоянно оказват доста въздействие върху естетичния външен тип.

Деликатната зона

Зоната към очите е извънредно нежна и тънка. Любопитно е, че тази зона е една от най-подвижните върху човешкото лице. За 24 часа окото прави към 15 000 гримаси, което в действителност е причина и за появяването на мимически бръчки. " Първите се появяват към 25 годишна възраст, когато стартира и процесът на естественото стареене на кожа, защото с годините понижава произвеждане на колаген и еластин. Стресът, нападателните ултравиолетови лъчи и неподходящата околна среда форсират появяването на бръчките. Това е моментът, когато всяка дама би трябвало да стартира да се грижи целеустремено за кожата към очите " - изяснява доктор Анелия Здравкова от столичната клиника Jewel Skin clinic.

 Снимка 308735

сн.: Jewel Skin clinic

Адекватните процедури

Деликатният околоочен силует може да бъде стегнат, издигнат, мимическите бръчки да се заличат, тъмните кръгове да се тушират, а изгубеният размер да се възвърне посредством разнообразни естетични процедури.

" Най-популярната измежду тях е ботулиновият токсин. Инжектирането му в дребни количества в зоната към очите провокира нейната релаксация и изглаждане. Така наречените бръчици " патешки крайник " са заличени за към 3 до 6 месеца " - споделя кожният лекар.

 Снимка 308740

Мезоконци и филъри

И двете процедури са инвазивни. Мезоконците третират сполучливо дребните, издаващи възрастта бръчици. Методът е неоперативен, като при него с игла се слага специфична тънка монофиламентна нишка. При изваждането на иглата конецът остава подкожно. В рамките на три-четири месеца конецът се резорбира изцяло, а изглаждащият резултат продължава към година.

 Снимка 308738

" Филърите пък са подобаващи за запълване на хлътналите сектори под очите, където стартира и така наречен " котловина на сълзите. Продуктите, които се употребяват са не по този начин плътни и се слагат в дребни количества, с цел да не се получи " препълване " " - коментира доктор Анелия Здравкова и добавя, че резултатът при тях е забележим мигновено и се резервира от 6 месеца до година.

Радиочестотният лифтинг е съответна процедура, която " работи " като профилактика на бръчките и стяга региона към очите. Известен е още и като лифтинг в обедната отмора, тъй като може да се направи бързо, без никакви нежелани странични резултати като зачервяване, отичане и отичане. Обикновено се предлагат 4-5 процедури, които се вършат през 21 дни. След това на половин - една година се прави по една поддържаща процедура.

Мезотерапия

Процедурата се предлага за понижаване на тъмни кръгове и торбички към очите заради стрес, генетична предразположеност, нарушавания на кръвообращението и други фактори. Прилага посредством инжектиране на разнообразни по състав комбинации, съдържащи хиалуронова киселина, рускус, витамин С и антиоксиданти, които усъвършенстват микроциркулацията, еластичността и периокуларния дренаж. Тези коктейли могат да включват и редица потребни за тази зона съставки като хексапептиди, дестилат от краставици, лайка, боровинки, розмарин и други. Процедурата се ползва за 6-8 седмици с 1 сесия на всеки 2 седмици, като резултатът се вижда след първата терапия.

 Снимка 308739

" Прилагането на мезотерапията за околоочната зона се усили неведнъж последните години заради някои преимущества спрямо останалите способи. Ботоксът, да вземем за пример релаксира единствено бръчиците към очите, само че не въздейства върху тонуса на кожата, а мезотерапията повлиява тургора и уплътнява тънката и деликатна околоочна зона " - откровена е лекарката.

 Снимка 308737

Тя добавя, че инжектирането на филър под очите е ефикасен способ, само че единствено в случай че има " вдлъбване " под очите, а и крие обилни опасности от странични резултати. В съпоставяне с останалите способи за възстановяване на тази зона, мезотерапията за околоочния силует е бърз, елементарен за осъществяване и релативно безвреден способ, който може да бъде провеждан неведнъж през годината. Не на последно място с нея очевидно се усъвършенства тонуса на кожата, понижават се тъмните кръгове, подуването, фините бръчици, усъвършенства се хидратацията и се придава един по-свеж тип на лицето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР