Искам да е абсолютно ясно, че аз не колекционирам и

...
Искам да е абсолютно ясно, че аз не колекционирам и
Коментари Харесай

Радев: Не колекционирам и не заменям апартаменти

Искам да е безусловно ясно, че аз не натрупвам и не замествам жилища. Това сподели президентът Румен Радев пред Българска национална телевизия.
По думите му абсурдът с жилищата е въпрос на национална сигурност, тъй като обсегът му надвишава надалеч елементарните имотни покупко-продажби и рефлектира директно върху доверието в политическата класа и институциите.
„ Искам да е безусловно ясно, че аз не натрупвам и не замествам жилища. Имам единствено едно жилище и то е добито доста преди да вляза в политиката, не в „ Гео Милев “, а в „ Редута “. Мога да потвърдя всеки един лев. Мисля, че това са обезверени опити на властта да приравни имотните проблеми на ръководещите с жилищата на всички българи, да изкара, че всички са маскари и по този метод да размие личните си безобразия. Да, придобил съм жилище от фондовете на Министерството на защитата в Пловдив и то чак като полковник, пълководец на авиобаза “ , добави Радев.
„ На цени избрани от страната и идентични за целия вход – от старшината до полковника. Сега ще търсим ли сметка на Министерство на защитата за какво е имало жилищна политика и от хилядите военнослужещи, които са закупували на тази избрана от страната цена. Няма нищо общо сред обществената политика на МО и замогването от власт. Ако някой би трябвало да дава отговор, това са ръководещите през днешния ден. Да дават отговор на въпроси по какъв начин са добити средствата за закупуване на първокласни жилища, елитно обучение на деца, по какъв метод са закупувани “, уточни той.
Според него, в случай че желаеме да бъдем естествена европейска страна, би трябвало „ Апартаментгейт “ да има последици. „ Не желая да истеризираме казуса, само че този „ Апартаментгейт “ носи в себе си мощен заряд на възмущение и неотстъпчивост на хората. „ Апартаментгейт “ е исторически късмет. Най-сетне имаме реакция и то действителна, на медийни изявления, на публичен напън “, сподели още Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР