Искам да дойде ден, в който българите да започнат да

...
Искам да дойде ден, в който българите да започнат да
Коментари Харесай

Методи Лалов: Искам да избираме хора, които не са водени от алчност и злоба

Искам да пристигна ден, в който българите да стартират да разпознават хората, които желаят и могат да работят за публичния интерес. Да избират хора, които не са водени от лакомия и завист, които могат да водят естествен, спокоен и логичен спор.
Които бъркат рядко, а когато го вършат могат да носят отговорност. Хора, които подават оставки, не тъй като са ги хванали в нарушаване, а тъй като виждат, че различен може да свърши работата по-добре от тях.

Искам българите да избират хора, които няма какво да крият, тъй като се подчиняват на правото и на морала, а не на подмолни ползи. Не тъй като са светци, а тъй като не са нарушители. Които мислят не по какъв начин да откраднат, а по какъв начин публичното да стане по-добре, по-хубаво, по-здраво, по-функционално, по-трайно. Които са възпитани в емпатия. Да, такива българи има! Да, в България са!

Иска ми се даже тези, които са сполучливи през днешния ден, живеят добре и гледат единствено личния си живот, да бъдат още по-умни и прозорливи и да изберат такива хора, даже единствено поради това, че и те могат да живеят още по-добре. А още повече тъй като схващат, че най-големия капитал, който могат да оставят на децата си е общество от солидарни едни към други жители и правова и обществена страна с добре работещи институции.

Методи Лалов, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР