Искам да дистанцирам себе си и колегите си от думичката

...
Искам да дистанцирам себе си и колегите си от думичката
Коментари Харесай

Причината за "неувереността" на пилотите от "Граф Игнатиево" са проблемите с руските двигатели за МиГ-29

Искам да дистанцирам себе си и сътрудниците си от думичката протест. Летателния състав не прави протест. Летателният състав е в правото си, всеки един водач, когато не е убеден в осъществяването на задачата да рапортува на командира си и да се откаже ", сподели командирът на авиобазата " Граф Игнатиево " бригаден военачалник Иван Лалов, където водачите отхвърлиха да изпълнят плануваните летателни полети с МиГ-29 в символ на митинг. Лалов беше в Министерството на защитата за среща с министъра на защитата Красимир Каракачанов. Генералът дообясни, че " летателният състав " през днешния ден е почувствал, че не е в положение да извърши дилемите си и е докладвал, след което " се отказахме да организираме полети ". " Това са разпоредбите в авиацията, от време на време хората излизат и не се връщат. За това думата протест е извънредно недобре използвана в медиите ", сподели Лалов. Той добави, че аргументите това да се случи са били доста и сложни, тъй като в базата имат проблеми с редовността на авиационната техника. " За да можем да подготвим водачите си ни трябват задоволителен брой изправни самолети ", сподели Лалов. Той акцентира, че макар проблемите дежурството по " Еър полисинг " се извършва.

 Генерал Иван Лалов, някогашният пълководец на Военновъздушни сили и сегашен президент Румен Радев и тогавашният заместник-началник на защитата Константин Попов, който в този момент е народен представител от ГЕРБ. Снимката е от януари предходната година с първия полет на ремонтиран в Полша мотор на МиГ-29.
© Надежда Чипева, Капитал

Генерал Иван Лалов, някогашният пълководец на Военновъздушни сили и сегашен президент Румен Радев и тогавашният заместник-началник на защитата Константин Попов, който в този момент е народен представител от ГЕРБ. Снимката е от януари предходната година с първия полет на ремонтиран в Полша мотор на МиГ-29.

Командирът на авиобазата добави, че в министерството се работи и е получил увещание, че проблемите ще бъдат преодолени в избрани периоди.

Проблемът са съветските мотори за МиГ-29

Красимир Каракачанов за следващ път сподели, че модернизацията на техниката във Военновъздушни сили и закупуването на нов изтребител би трябвало да се движат редом. Той натърти, че приказва за " нов изтребител ", а не " остарели самолети ", което би трябвало да значи, че в процедурата за избор на нов изтребител за Военновъздушни сили, която беше върната, ще вземат участие единствено нови самолети.

От думите на Каракачанов се разбра, че главният въпрос заложен му от военачалник Лалов е бил за доставените 10 мотори за МиГ-29, ремонтирани от фабрика в структурата на производителите на МиГ. По-голямата част от моторите нямат нужната документи, а някои и сензори, без която не могат да бъдат инсталирани на самолетите. Така не е ясно за всеки мотор какъв брой е летял, дали е имало произшествия с него и така нататък По информация на " Дневник " съветската страна отхвърля част от документите с претекстове, че данните са секретни. Каракачанов сподели, че държат договорът да се съблюдава " тъй като главната наша грижа е живота на летците ". " Не можем да рискуваме да приемем едни мотори, без всичко по контракта да е изпълнено тъкмо и след което да се случи нещо непоправимо ", добави министърът. Човекът е най-голямата полезност в армията, заявява Каракачанов.

Той напомни, че има три плана за рационализация в армията и са заделени 100 млн. за повишение на заплатите на военните. " Не одобрявам приказки за стачки и протести. Армията не е детска градина и никой, било в авиацията, било в другите типове сили, не си е помислял за сходни дейности ", сподели Каракачанов.

Въпроси към Лалов или Каракачанов не бяха позволени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР