Искам да чуя за една държава с два народа, не

...
Искам да чуя за една държава с два народа, не
Коментари Харесай

Земан вижда една държава с два народа, но не и палестинска държава в Газа

Искам да чуя за една страна с два народа , не си представям страна в Ивицата Газа. Това съобщи президентът на Чехия Милош Земан пред израелския си сътрудник Реувен Ривлин, написа " Аарец ".

Земан означи пред Ривлин, че желае да чуе концепциите му за " една страна с два народа ".

" Вдъхновен съм от концепцията ви за една страна с два народа, господин президент, и знам, че тази концепция е провокативна - всяка огромна и дълбока концепция е провокативна ", сподели чешкият държавен глава пред израелския президент.

" Чудя се какъв е аргументът ви за тази концепция. Защото от доста десетилетия се разисква за две самостоятелни страни, само че почтено да ви кажа аз не виждам самостоятелна страна в Газа, тъй като преглеждам Хамас като терористична организация, а не като страна ", продължи Земан.

" Това също е провокация, господин президент. И мога да си показва хората, най-вече публицистите, които ще стачкуват. Но аз повеждам непрекъсната борба с чешките публицисти и твърдо се надявам, че обстановката в Израел ще бъде по-добра ", добави той.

В неделя Земан дойде в еврейската страна на публична аудиенция, на която ще участва на откриването на новата " Чешка къща " - културен център в Йерусалим.

Днес чешкият водач ще приказва пред Кнесета , където се чака да повтори обещанието си да реалокира посолството от Тел Авив в Йерусалим , макар че решението би трябвало да се вземе от чешкия кабинет.

Визитата на Земан в Израел е до сряда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР