Искам да благодаря на всички от пожарната и на всички

...
Искам да благодаря на всички от пожарната и на всички
Коментари Харесай

Министърът на икономиката с важен коментар: Тресе ли се коалицията? Трябва ли Петрова да подава оставка и…

Искам да благодаря на всички от пожарната и на всички останали, които не разрешиха да има човешки жертви при последните наводнения и естествени бедствия. Това сподели пред Би Ти Ви министърът на икономиката Емил Караниколов. Той разяснява тематиката за последните естествени бедствия и репортаж на малкия екран, в който семейство от Мизия разгласи, че счита да напусне града, поради непрестанните наводнения.

“Преди 4 години, когато беше огромното наводняване, направихме ремонт. Сега още веднъж първият етаж е под вода. Омръзна ни. Не може през година-две да вършим поправки. Сега наводнението е от дъжда. Такова знамение не бяхме виждали. Звъняхме на 112 и към 4 часа сутринта пожарната пристигна и стартира да ни отводнява. Още ни отводняват. Тази къща ни е наследствена, само че в действителност мислим да се устроим някъде другаде”, обявиха хората.

“Положението в цяла България се възстановява. Няма заплаха от преливане на язовири”, успокои министърът. “Разбира се не са приятни материалните вреди, само че е значимо, че няма човешки жертви. Всички видяхте, че последните наводнения са от изобилните превалявания. Това споделиха и хората във вашия репортаж, че на са виждали подобен дъжд. В страната има рискови язовири и ние се захващаме оптимално бързо с техните поправки. В най-скоро време ще оповестим какъв брой и къде са язовирите в най-тежко положение. Парите за техните поправки ще дойдат от държавата”, разкри Караниколов.

“Не виждам проблеми в обединението. Всички познавате водачите на “Обединени патриоти”. Султанка Петрова е един извънреден експерт. Искам да изкажа съболезнования на роднините на починалото момче. Тече инспекция и би трябвало да изчакаме резултатите от нея, а не Българска социалистическа партия да се пробват да се възползват политически”, безапелационен беше той.

Министърът разяснява и темата за Закона за горивата. “Закон би трябвало да има и той би трябвало да отбрани ползите на всички страни. На всички е ясно, че в този бранш има сива стопанска система. Не знам дали е при дребните или при огромните, само че законът би трябвало да отстрани тази сива стопанска система без да навреди на никой, който съблюдава законите. Всички лобистки текстове и закони би трябвало да се отстранен. Не мога да кажа дали Европейска комисия ще ни санкционира поради Закона за горивата. Това може да стане ясно, когато бъде признат този закон.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР