„Искахме оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов още през

...
„Искахме оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов още през
Коментари Харесай

Вигенин: БАБХ е държава в държавата, разпределяща безконтролно средства

„ Искахме оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов още през юли, когато стана ясно, че БАБХ и надлежно неговото министерство не са в положение по съответен метод да се оправят със обстановката в с. Болярово. Последната им стъпка, която безусловно е насмешка с хората там, е с социална поръчка за проби за чума по дребните преживни животни, която препотвърди потребността от тези оставки на министъра, който носи политическа отговорност. Ако не е той, в реда на нещата е министър-председателят Бойко Борисов да поеме такава отговорност, тъй като той назначава шефа на БАБХ. " Това сподели по бТВ националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин.

По думите му шефът на БАБХ доктор Дамян Илиев от дълго време е трябвало да се отдръпна от тази позиция по разнообразни претекстове. Народният представител прикани прокуратурата да се самосезира по случая. Вигенин съобщи, че към него са се обърнали голям брой жители и публицисти със сигнали за активността на БАБХ.

„ Агенцията се е трансформирала в страна в страната, която безотговорно преразпределя потоци от средства. Има най-малко няколко публични поръчки, които по-специално би трябвало да бъдат прегледани, а другояче е нужна и инспекция за пълномощията на тази институция ", безапелационен беше Вигенин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР