„Искаха моята оставка пред журналистите, вътре на Пленума нямаше дискусия

...
„Искаха моята оставка пред журналистите, вътре на Пленума нямаше дискусия
Коментари Харесай

Нинова: Искаха ми оставка пред журналистите, на Пленума – не


„ Искаха моята оставка пред публицистите, вътре на Пленума нямаше полемика по този въпрос”. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, осведоми NOVA.

Тази неделя се събра Пленумът на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на който се разискват резултатите от локалните избори. Преди дни обаче група социалисти разпространиха различен сериозен разбор, в който ясно се декларира, че Нинова би трябвало да подаде оставка. Негов създател е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет. Причината: неуспех на локалния избор, след който Българска социалистическа партия отсъствала от ръководството на общините в половин България.

Сред точките на Пленума тази неделя беше решението за цялостен цикъл от избори в Българска социалистическа партия. Това се постанова, защото изтича мандатът на 49-тия конгрес на Българска социалистическа партия.

„ Пленумът одобри решение за започване на развой на нови избори в партията, през април преди конгреса ще имаме директен избор на председател”, сподели още Нинова.

„ Приехме решение структурите по места да стартират разбора всяка една съответно за своя резултат. Да стартираме отчетно-изборната акция от 1 декември, която да завърши през май следващата година и през април преди конгреса да имаме директен избор на ръководител. В отчетно-изборната акция да се регистрира изтеклият мандат, анализът на резултатите и да се предлагат кандидатури от структурите по места. Ще имаме нови общински ръководители, нови регионални ръководители, оферти за делегати на конгреса, номинации за ръководител с директен избор и така нататък Започваме този развой на нови избори в партията. Ние го назоваваме цикъл - доклад и избори ", сподели още Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР