„Исках да се подпра на оградата. Хванах се едновременно за

...
„Исках да се подпра на оградата. Хванах се едновременно за
Коментари Харесай

Проговори детето, ударено от ток, докато играе

„ Исках да се подпра на оградата. Хванах се по едно и също време за оградата и коша, когато ме удари мощен ток. Много се уплаших, повече, в сравнение с ме заболя”. Това показа пред Нова телевизия 10-годишното момченце, което влезе в болница след токов удар на площадка за игра във великотърновско село.

Детето има изгаряния по ръцете, по гърдите и по краката. Инцидентът се случва в петъчната вечер, към 21:00 часа, в центъра на село Миндя, пред самоделно изработен баскетболен панер.

Момченцето хваща основата на стълба, която в действителност е мантинела, и го удря ток.

Повече от 20 години уличната лампа в село Миндя действа без проблем. До края на предходната седмица.

„ Около 21 часа ни се обадиха, че Христомир е бил ударен от ток. Веднага с мой другар дойдохме на мястото. По дланите имаше мехури от изгаряния, и по гърдите”, описа Николай Гагов - бащата на потърпевшото дете. „ Една майка беше до детето и му държеше ръчичката. Останах до него, а мой другар извади фазомер и видя, че в действителност има ток по мантинелата, която е основата на баскетболния кош”, сподели още той.

Лампата е сложена на спонтанен дирек от мантинела. Към нея е закрепен и баскетболният панер. „ Съжалявам за случилото се. Извинявам се и на родители и на околните на детето”, съобщи кметът на село Миндя Иван Иванов.

„ Аз съм кмет и кметски наместник, според от закона, от 2003 година Кошът съм го заварил още от този момент. Единствено сме подменяли детайли и сме го боядисвали преди години. Няма документи за слагането му”, уточни той. И добави: „ Смятам, че откакто има подобен случай, нещата не са съгласно изискванията”.

От компанията, поддържаща уличното осветяване, обявиха че към този момент са отстранили казуса. „ Щом е светела, значи вярно е била подвързана. Възникнал е някакъв недостатък. Но като оборудване би трябвало да се сложи на дирек. Навремето по този начин са го решили и това е дало причина да стане това нещо”, съобщи инж. Георги Гугучков – представител на компанията поддържаща уличното осветяване.

Лампата и баскетболният панер ще бъдат отстранени и сменени с автентичен дирек за улично осветлени и професионален панер. А фамилията на потърпевшото дете е изрично, че ще търси - първо психолог за детето, а по-късно - правата си в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР