Иска ми се да ми бъдат осигурени такива условия, които

...
Иска ми се да ми бъдат осигурени такива условия, които
Коментари Харесай

Талева: Искам да ми бъдат осигурени условия да се чувствам независима от и.ф. главен прокурор

Иска ми се да ми бъдат обезпечени такива условия , които да ми дадат опция да се усещам самостоятелна от лицето, което ще проверявам - и.ф. основен прокурор. Toва уточни арбитър Даниела Талева, назначена като прокурор за следствие на основния прокурор и неговите заместници.

Според нея е добре да се обитава на място, на което да се усещам допустимо най-независима от и.ф. основен прокурор.

Талева изрази опасения с коя система ще работи като означи, че в случай че би трябвало да употребява системата на прокуратурата би довело до това всички да са наясно по какъв начин върви следствието по съответна кореспонденция или досъдебно произвеждане против основния прокурор или неговите заместници.

Десислава Талева означи, че към момента не е встъпила в служба и това следва да се случи. В момента тя към момента е арбитър и дописва делата си.

Припомня ме, че арбитър Даниела Талева от Софийския градски съд е първият магистрат, определен на инцидентен принцип, който ще проверява основния прокурор. Жребият беше изтеглен на 7 юли сред 22 съдии, които са утвърдени по новата процедура, призната с измененията в Наказатлено-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, пред медиите и в наличието на заместник-председателя на Върховния касационен съд Лада Паунова.

Първата кореспонденция е по сигнал от 7 юни против тогавашния заместител основен прокурор и сегашен и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. В сигнала шефът на пресцентъра на Прокуратурата ползва изявления, свързани с изказвания за имотни покупко-продажби на фамилията на Сарафов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР