Иска ли ви се да свършвате повече неща в рамките

...
Иска ли ви се да свършвате повече неща в рамките
Коментари Харесай

Любимият трик на Бил Гейтс и Ричард Брансън за повече продуктивност

Иска ли ви се да свършвате повече неща в границите на един ден и да работите по-ефективно и проведено? Има доста елементарен метод, по който можете да го постигнете, и то изпитан от някои от най-големите имена в бизнеса, измежду които създателя на Microsoft Бил Гейтс, основателя на Virgin Ричард Брансън и директорката на Фейсбук Шерил Сандберг.

Всички те вършат нещо много простичко - постоянно носят със себе си бележник и писалка. Гейтс и Брансън са споделяли, че непрекъснато си записват на хартия концепциите, които им хрумват. Така съумяват и да вършат връзки сред тях и да основават огромни планове.

" Не знам къде щях да бъда, в случай че не си записвах нещата, които ми хрумваха сега, в който ми хрумват ", написа Брансън в блога си.

Шерил Сандберг пък употребява бележника като всекидневен органайзер, написа Fortune. Съставя описи със задания и щом е подготвена с нещо, откъсва страничката, на която е записано. Казва, че това е подсъзнателна мотивация, тъй като се усеща доста задоволена, когато към този момент може да скъса някоя страница.

Тефтерчето може и да ви се коства старомодно при всички нови технологии и благоприятни условия, само че бизнес магнатите се кълнат, че то им оказва помощ да се провеждат по-добре, в сравнение с телефоните.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР