Иска ли принц Хари да стане крал, как монархията може

...
Иска ли принц Хари да стане крал, как монархията може
Коментари Харесай

Иска ли Хари да стане крал, или как един принц се бори с емоционалните травми

Иска ли принц Хари да стане крал, по какъв начин монархията може да прави положително и какъв брой е значимо да се бориш с прочувствените контузии – за всичко това английският принц приказва в пространна публикация на списание Newsweek, чийто кореспондент е прекарал месеци покрай принца.

Хари е търсил професионална помощ, с цел да се оправи с прочувствената контузия от загубата на принцеса Даяна и събитията към нея. " Майка ми таман бе умряла, а аз трябваше да ходя зад ковчега ѝ, обграден от хиляди хора, които ме зяпаха на място, и милиони по малкия екран. При никакви условия никое дете не трябва да бъде карано да прави това. Не мисля, че такова нещо би се случило през днешния ден ", споделя той.


© Associated Press

По времето на гибелта ѝ Хари е бил на 12 години, а брат му Уилям – на 15. Двадесет години по-късно принцът е претърпял бунтарския си интервал и разисква намерено следствията от нещастието, претърпяна в детството.

В последните месеци той, Уилям и херцогинята на Кеймбридж Катрин се ангажираха интензивно с организацията за психологично здраве Heads Together, набирайки средства и окуражавайки хората да приказват за прочувствените си проблеми. През април тримата разпространиха видео, в което приказват за възприятията си, напрежението от родителството и прекарването на гибелта на най-близки хора.

Кампанията възнамерява да събере 1.1 млн. паунда за превъзмогване на проблеми, които разстройват душевното здраве на младите британци. Във видеото Хари призна, че гибелта на Даяна го е хвърлила в две години на " безспорен безпорядък " и на няколко пъти е бил " на ръба ", а на 28 години, по съвет на огромния си брат, е потърсил професионална помощ.

" Майка ми умря, когато бях доста дребен. Не желаех да бъда в тази позиция, само че в последна сметка си извадих главата от пясъка, започнах да се вслушвам в хората и взех решение да употребявам ролята си за положително. Сега съм въодушевен и цялостен с сила, обичам да се занимавам с щедрост, да се срещам с хората, да ги развеселявам ", споделя той пред Newsweek. " Все още се усещам все едно пребивавам в аквариум, само че се оправям по-добре. Имам и податливост към пакости и ѝ се веселя, по този начин се усещам по-близко до хората, които са се вкарвали в неприятности ".

Трите задания на Хари

Принцът вижда за себе си три съществени функции. Първата – да уважава и развива наследството на майка си " Интуитивно знам какво тя би желала да направя и желая да продължа работата, която тя не можа да довърши ".


© Associated Press
Преди тридесет години, когато ирационалният боязън от болест с ХИВ/СПИН бе в пика си, фотографията на Даяна, здрависваща се без ръкавици със инфектиран мъж, прекатурна общественото мнение.

Миналата година Хари обществено си направи тест за ХИВ в Барбадос.

През 2006 година той основа благотворителната организация Sentebale, която оказва помощ на уязвими деца в Лесото. Хари е и патрон на организацията HALO, която отстранява останалите от войни противопехотни мини в конфликтни райони. Именно с HALO Даяна прекоси минно поле в Ангола през 1997 година

Втората му роля е да поддържа кралицата, която трансферира някои от отговорностите си към внуците. Третата – да разбие стигмата към психическите заболявания, задача, по която той, Уилям и Кейт работят дружно с държавното управление. " Те имат пари, ние имаме глас ", споделя Хари.

Преди няколко години те тримата сътвориха Кралската фондация, която употребяват, с цел да провеждат благотворителната си активност. Full Effect, едно от подразделенията ѝ, се грижи за деца в риск. В център за младежи, изхвърлени от учебно заведение и от домовете си, с проблеми с алкохола и опиатите, Хари се държи като един от тях – прави селфита, разсмива ги и най-важното – посещава ги постоянно.

" За децата в действителност е значимо да знаят, че над тях бди принц ", споделя Тревър Роуз, който управлява институцията. " Не че Хари е типичният принц. Той не желае просто да стисне нечия ръка и да каже " здрасти ", а в действителност е до тях в изминатия път. Вярвам, че отдадеността му се дължи на това, че по този начин осмисля и личния си живот ".

Принцът има десетгодишен опит в армията и е взел участие в задачи в Афганистан. Когато е бил отзован от фронта – тъй като е бил прекомерно привлекателна цел за талибаните и е застрашавал съратниците си, Хари извънредно се разочарова. Но трансферира наученото в идеите си в помощ на ранени военнослужещи.


© Associated Press

Да завлечем монархията в 21-ви век

Хари, Уилям и Кейт наподобяват решени да " завлекат монархията в 21-ви век ", написа списанието. " Монархията е мощ за положително ", споделя той, и " и желаеме да поддържаме позитивната атмосфера, която кралицата основава към този момент над шестдесет години. Но няма да се опитваме да влизаме в нейната роля ".

" Не го вършим за себе си, а за положителното на целия народ. Дали има някой в фамилията, който да желае да стане крал или кралица? Не мисля, само че в верния миг ние ще осъществим дълга си ".

Благотворителността е значима част от имиджа на кралското семейство – членовете му са ангажирани с над 3000 дела, самата кралица Елизабет Втора е патрон на повече от 600. Докато пристигна време Уилям да стане крал (той е втори в линията по наследяването, след татко си Чарлс), броят им ще намалее. Източници от двореца настояват, че концепцията е кралските особи да изследват деликатно и да поддържат постоянно определените от тях начинания. " Не желаеме да се покажем, да се здрависаме с някого и да не се занимаваме повече ", споделя и Хари.

Нормален живот

Също както Уилям, Хари акцентира, че за него е приоритет да живее " обикновено ". " За майка ми бе доста значимо да ми покаже елементарния живот, заведе ме с брат ми да забележим бездомници.


© Associated Press

Благодаря на Бог, че не съм изцяло откъснат от действителността.

Хората биха се учудили, в случай че схванат какъв брой елементарен живот водим ние с Уилям. Пазарувам си самичък. Понякога, до момента в който си потеглям от месарския щанд в супермаркета, се багра, че някой ще ме снима с телефона си.

Но съм решен да повеждам относително естествен живот и, в случай че имам шанса да имам деца, те също. Дори да бях крал, отново щях да си пазаря самичък ".

Бягството на принца от монархическите клишета проличава и в последната му другарка – актрисата Меган Маркъл, отявлена феминистка, разведена, американка и на половина чернокожа.

През ноември Кенсингтън остро осъди папараците за издевателството, оказан на Маркъл поради слуховете за връзката ѝ с принца.

Близък до Хари източник твърди, че той не бърза да ѝ предложи брак и това надали ще се случи тази година.

" Очевидно е, че се схващат доста добре и имат общи тематики, само че не се познават отдавна.

Трябва да схванат дали могат да поддържат елементарна връзка в една доста невероятна конюнктура ".

Двамата братя и огромната сестра

След годежа на Уилям и Кейт, Хари назовава младата херцогиня " каката, която в никакъв случай не е имал ". Той постоянно се отбива при тях в Кенсингтън, само че не влиза в детайлности за връзките им и съвсем не приказва за татко си Чарлз и мащехата си Камила Паркър-Боулс. За сметка на това въодушевено разисква кралицата и починалата си майка.

Източници на Newsweek настояват, че двамата братя са доста разнообразни – Уилям е интровертен и по-добър в ученето, до момента в който Хари е открит и засенчва и Уилям, и Кейт, що се отнася до връзките с хората. Сега той бърза да открие новата си еднаквост и да я оползотвори. " Има мъничък прозорец на интерес към мен, преди децата на Уилям да заемат центъра на вниманието. Трябва да се възползвам от това ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР