Иска да удари управляващите с изпробвана тактикаКандидати на опозиционера не

...
Иска да удари управляващите с изпробвана тактикаКандидати на опозиционера не
Коментари Харесай

Навални зове за саботаж на изборите в Русия

Иска да удари ръководещите с тествана тактичност

Кандидати на опозиционера не са позволени до вота

Критикът на Кремъл Алексей Навални, който излежава присъда за финансови измами, прикани руснаците към тактическо гласоподаване на идните идния месец парламентарни избори в Русия, съобщи Ройтерс.
Целта е да се унищожи превъзходството на ръководещата партия „ Единна Русия “ на Владимир Путин.

Навални моли към сънародниците си да гласоподават за избрани претенденти, за които е преценено, че имат най-хубав късмет да надвият претендентите на „ Единна Русия “ в другите изборни региони.

Кандидати на Навални не бяха позволени до изборите, откакто придвижването му бе оповестено за „ екстремистко “ и надлежно нелегално.

Надеждите на Навални са най-малко да смъкна оптимално поддръжката за претендентите на ръководещата партия, само че и да ги победи вероятно в градове като Москва и Санкт Петербург, в които са най-силни антикремълските настроения.

Руският опозиционер към този момент приложи тази тактичност на локалните избори в Москва през 2019 година и 20 от посочените от Навални претенденти завоюваха кресла в локалния парламент.

На предходния избор през 2016 година „ Единна Русия “ завоюва болшинство, прогнозите са и в този момент да победи на изборите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР