Иска да продава на китайците своите чипове с поддръжка на

...
Иска да продава на китайците своите чипове с поддръжка на
Коментари Харесай

Qualcomm лобира за сваляне на санкция срещу Huawei

Иска да продава на китайците своите чипове с поддръжка на 5G

Qualcomm счита, че е пострадала от глобите на Съединени американски щати против Huawei
(снимка: Qualcomm)

Американският чипмейкър Qualcomm лобира пред държавното управление на Съединени американски щати да отстрани ограничаването за продажба на своите артикули на китайската Huawei Technologies, която бе сложена в черен лист от Министерството на търговията, заяви Уол Стрийт Джърнъл.

Qualcomm се надява още веднъж да може да продава на Huawei свои чипове за смарт телефони, които поддържат работа в 5G мрежи.

Въвеждайки рестриктивните мерки, Съединени американски щати в действителност дават на задграничните съперници на Qualcomm пазар, оценен на 8 милиарда $ годишно, разяснява американската медия.

През юли стана известно, че Qualcomm и Huawei са разрешили спор за лицензиране. Съгласно съглашението, Huawei ще изплати на Qualcomm просрочени отговорности за лицензни такси в размер на 1,8 милиарда $ през настоящото тримесечие.
още по тематиката
Освен това двете компании подписаха ново дълготрайно съглашение за взаимно лицензиране на технологии.

Засега няма формален коментар от Qualcomm по изнесените информации в медиите.

В последните дни връзките сред Съединени американски щати и Китай се утежниха още повече, защото Доналд Тръмп подписа декрет за възбрана на TikTok и други китайски приложения в Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР