Иск за 450 000 лева предяви към четиримата си нападатели

...
Иск за 450 000 лева предяви към четиримата си нападатели
Коментари Харесай

Сестрата на цар Киро иска 450 000 лева за побоя и откраднатото злато

Иск за 450 000 лв. предяви към четиримата си нападатели Марийка Илиева - сестра на цар Киро. На толкоз оцени тя отмъкнатото злато от вкъщи й в пловдивското село Йоаким Груево. 71-годишната родственица на ромския необут гледаше в правосъдната зала с омерзение крадците, които я пребиха и ограбиха на 27-и против 28 май м.г. Два месеца по-късно бяха хванати. На последното съвещание бяха застрашени с санкции от 500 лв. от арбитър Силвия Цанкова.

" Не сме пипали на бабичката златото ", викаше Йордан Станчев, апетитен за уредник. Той бил отдалечен родственик на ограбената. Според обвиняването в нощта на нападението Йордан не е влизал в дома на Марийка. Той бил извън в колата и чакал причинителите Марин Петров, Александър Кочев и Александър Данев с плячката. Те били с маски, удряли с юмруци бабата, вързали й ръцете и очите и я проснали на земята.

Първо пребили 46-годишния племенник на Марийка, а по-късно зашеметили и нея. Започнали да ровят и разкрили благосъстоянията й в кутии от шоколадови бонбони. Били цялостни със златни монети, кехлибарени топчета, синджири с висулки, златна корона с червен камък по средата, гердани, обеци, пръстени. Имало 40 златни британски лири и френски наполеони. Част от заграбеното продали в заложна къща на Десислав Стоянов. В съда той изясни, че го потърсили и му ги предложили, оповестява " 24 часа ".

" Продадоха ми украшения, златни монети, само че количества не помня. Сумите на всяка от покупко-продажбите бяха 6-7-8 хиляди лв.. Човекът, който ми ги предложи, изясни, че му трябват пари за покупка на автомобил. Монетите бяха с доста висок карат - 21,65 ", сподели купувачът. Попитан може ли да разпознае някой от подсъдимите, той отвърна че е минало доста време и не помни.

Никой от четиримата не се признава за отговорен. На този стадий има единствено косвени доказателства. Самата баба Марийка също не може да ги разпознае, защото те били с маски. Делото продължава с разпит на очевидци на 13 септември.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР